“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

ТОРТА ЗА СДОБРЯВАНЕ С ПОЛОВИНКАТА

Малка торта с кайсиев конфитюр и ганаш

8 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ТОРТА ЗА СДОБРЯВАНЕ С ПОЛОВИНКАТА

Тесто:

200 г брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
200 г краве масло (меко)
175 г захар
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
4 бр. яйца
1 щипка сол

Ганаш:

150 г кувертюр
75 г сладкарска сметана
1 щипка сол

За украса:

1 с.л. конфитюр (кайсиев)
1 бр. сламки
2 пак. захарни звезди Dr. Oetker

Пълнеж:

4 с.л. конфитюр (кайсиев)

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Застелете формата за торта с падащ ринг (Ø 20 cm) с хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор.

2

Тесто

Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбийте всичко с миксер първо на най-ниска, след това на висока степен за около 2 мин до получаване на гладко тесто. Изсипете тестото във формата за торта и загладете повърхността. Печете 50 мин в долната половина на фурната.

Внимателно отделете краищата на изпечения блат от страните на формата. Свалете ринга. Поставете блата върху застлана с хартия за печене кухненска метална скара да се охлади напълно.

3

Ганаш

Начупете кувертюра на едри парчета. Сложете сметаната и солта да се загреят в малка тенджерка. Свалете съда от котлона, разбъркайте кувертюра и оставете да се охлади.

4

Украса

Загрейте кайсиевия конфитюр в малък съд за кратко. Намажете сламката с дебел слой кайсиев конфитюр. Забодете я на около 5 см дълбочина в тортата. Оставете горната ѝ част ненамазана. Залепете по сламката захарни звезди.

5

Пълнеж

Отстранете хартията, с която сте пекли блата. Разрежете го хоризонтално на три. Поставете долния блат върху тортена чиния за сервиране. Намажете половината от кайсиевия конфитюр, поставете средния блат и притиснете леко. Намажете останалата част от кайсиевия конфитюр и поставете горния блат. Намажете с ганаша.

6

Забийте сламката в тортата. Закрепете малка хартиена чашка в горната част на сламката. Поръсете тортата със захарни звезди.