ТОРТА ЗА СДОБРЯВАНЕ С ПОЛОВИНКАТА

Малка торта с кайсиев конфитюр и ганаш

8 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ТОРТА ЗА СДОБРЯВАНЕ С ПОЛОВИНКАТА

Тесто:

200 г брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
200 г краве масло (меко)
175 г захар
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
4 бр. яйца
1 щипка сол

Ганаш:

150 г кувертюр
75 г сладкарска сметана
1 щипка сол

За украса:

1 с.л. конфитюр (кайсиев)
1 бр. сламки
2 пак. захарни звезди Dr. Oetker

Пълнеж:

4 с.л. конфитюр (кайсиев)

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Застелете формата за торта с падащ ринг (Ø 20 cm) с хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор.

2

Тесто

Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбийте всичко с миксер първо на най-ниска, след това на висока степен за около 2 мин до получаване на гладко тесто. Изсипете тестото във формата за торта и загладете повърхността. Печете 50 мин в долната половина на фурната.

Внимателно отделете краищата на изпечения блат от страните на формата. Свалете ринга. Поставете блата върху застлана с хартия за печене кухненска метална скара да се охлади напълно.

3

Ганаш

Начупете кувертюра на едри парчета. Сложете сметаната и солта да се загреят в малка тенджерка. Свалете съда от котлона, разбъркайте кувертюра и оставете да се охлади.

4

Украса

Загрейте кайсиевия конфитюр в малък съд за кратко. Намажете сламката с дебел слой кайсиев конфитюр. Забодете я на около 5 см дълбочина в тортата. Оставете горната ѝ част ненамазана. Залепете по сламката захарни звезди.

5

Пълнеж

Отстранете хартията, с която сте пекли блата. Разрежете го хоризонтално на три. Поставете долния блат върху тортена чиния за сервиране. Намажете половината от кайсиевия конфитюр, поставете средния блат и притиснете леко. Намажете останалата част от кайсиевия конфитюр и поставете горния блат. Намажете с ганаша.

6

Забийте сламката в тортата. Закрепете малка хартиена чашка в горната част на сламката. Поръсете тортата със захарни звезди.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: