Flag

Торта Шоколадови рози

8 - 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Букет от приказни какаови вкусове, ванилови аромати и разкошен пудинг крем оформят силуета на тази красива торта
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блатовете
300 гзахар
100 гкафява захар
5 с.л.какао премиум Dr.Oetker
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
0,5 ч.л.сол
230 млвода (гореща)
170 млолио
60 гкраве масло (разтопено)
2 бр.яйца
3 бр.жълтъци
250 гбрашно
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
120 гзаквасена сметана
80 млпрясно мляко
За маслената глазура
350 гкраве масло (меко)
500 гпудра захар
5 с.л.какао премиум Dr.Oetker
3 с.л.сметана (пълномаслена)
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За шоколадовия пудинг
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
130 гзахар
500 млпрясно мляко
200 гкраве масло (меко)
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
1

Приготвяне на блатовете

В голяма купа сложете двата вида захар, какаото, солта и содата. Разбъркайте с бъркалка, налейте горещата и вода и бъркайте, докато захарта се разтвори. В купата на кухненски блендер налейте олиото и разтопеното масло и разбийте до пълното им смесване.

Добавете яйцата, жълтъците и есенцията ванилия. На части прибавете брашното, прясното мляко и заквасената сметана. След това налейте сместа с какаото и разбийте до пълното им смесване.

Разпределете сместа в две намаслени и покрити с хартия за печене форми с падащо дъно (диаметър 20 см) и печете 30 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна. След това оставете блатовете да се охладят във формите.

2

Приготвяне на пудинга

Изсипете съдържанието на пакетчето специален пудинг шоколад в касерола, добавете захарта и налейте млякото. Сложете съда на котлона, кипнете, намалете температурата и гответе 4-5 минути, докато сместа се сгъсти.

Изсипете в купа, покрийте плътно с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади напълно. Извадете вече охладените блатове от формите и ги прехвърлете върху решетка.

В купата на кухненски миксер сложете охладения пудинг, добавете мекото масло и разбийте до еднородна смес. Прехвърлете крема в купа и приберете в хладилник, за да може сместа леко да се стегне.

3

Приготвяне на глазурата

В купата на кухненски миксер сложете мекото масло и разбийте до пухкава смес. Прибавете пудрата захар, какаото и есенцията ванилия. Налейте сметаната, разбийте добре и прехвърлете глазурата в пош със звездовиден накрайник.

В плато за сервиране или чиния сложете единия шоколадов блат. Покрийте с около 1/3 от охладения пудинг и отгоре поставете втория блат. Нанесете от пудинга отстрани и отгоре на тортата и приберете за поне 30 минути в хладилник.

Украсете тортата с маслената глазура отстрани и отгоре във форми на розички с помощта на поша и отново охладете.

Оставете десерта на стайна температура около 30 минути преди сервиране.