Торта с швейцарски маслен крем

И пълнеж от Оригинален пудинг Ванилия, маскарпоне и конфитюр с горски плодове - абсолютна наслада за ценители

16 парчета (/парченца)

По-сложно 90 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта с швейцарски маслен крем

За блата:

5 бр. яйца (средни)
140 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
130 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
20 мл лимонов сок
25 мл олио (слънчогледово, от гроздови семки)
150 мл захарен сироп (за напояване на блатовете)

За крема:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
500 мл прясно мляко
3 с.л. захар
100 г краве масло (на стайна температура)
300 г маскарпоне
200 г бял шоколад
120 мл сметана (млечна - с 33% масленост)

За конфитюра:

250 г горски плодове (малини, ягоди, касис, боровинки, къпини)
100 г захар

Швейцарски маслен крем:

4 бр. белтъка (от големи яйца)
300 г захар
400 г масло (на стайна температура)
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml

preparation

Приготвяне

1

За блата

Разбийте яйцата и захарта с миксер до пухкава консистенция на висока скорост (за около 8-10 минути). Комбинирайте сухите съставки. Добавете половината от сухите съставки към яйчената смес, след това изсипете лимоновия сок и растителното масло, а после прибавете втората част от сухите продукти. В същото време разбъркайте сместа с шпатула.

Печете блата на 170 °C за около 40-45 минути във форма с подвижен ринг (с диаметър 18 см). След като се изстуди напълно, нарежете блата на три еднакви платки.


2

За крема

Пригответе бял ганаш от шоколада и сметаната и го приберете в хладилника, докато се изстуди хубаво. Сварете пудинга според указаното на опаковката и го оставете да изстине напълно, като поставите свежо стреч фолио плътно по повърхността му, за да не образува коричка.

Разбийте маслото на пухкав крем и прибавете ваниловия крем лъжица по лъжица към него, като не спирате да разбивате с миксера. Добавете мекото маскарпоне и разбъркайте отново. Разбийте изстудения бял шоколадов ганаш, докато стане на крем. С помощта на шпатула смесете двата крема внимателно до еднородност.


3

За конфитюра

Сварете плодовете със захарта, докато омекнат. Прецедете ги, за да отделите семената.


4

Сглобяване на тортата

Сложете първата част от блата директно върху чиния за сервиране. Поставете ринг за оформяне на торти (диаметър 18 см) и ацетатно фолио отстрани. Напоете блата със захарен сироп и намажете от крема. Върху него разпределете 3-4 с.л. конфитюр. Продължете до изчерпване на количествата, като завършите с напоен блат, без крем. Така приготвената торта, приберете в хладилника за една нощ.


5

За швейцарския крем

Разтворете захарта и белтъците на водна баня. Бъркайте, докато захарта се стопи напълно. Поставете сместа в планетарен миксер и разбийте до твърд, стабилен крем. Оставете го да се охлади за кратко на стайна температура. След това прибавете маслото лъжичка по лъжичка, докато миксерът продължава да разбива. Накрая сипете ваниловия екстракт.

Готовия крем можете да оцветите в багра според вашите предпочитания със сладкарска гел боя. Измажете тортата отгоре и отстрани с крема и я приберете в хладилника, докато стегне напълно. Украсете с целувки по желание.


6

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: