Торта с шоколадов пудинг и ароматна кафе заливка

На фокус е тази разкошна баварска торта с шоколад, тънки блатове и ухаещо еспресо

12 парчета (/парченца)

По-сложно 100 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта с шоколадов пудинг и ароматна кафе заливка

За шоколадовия крем:

1 пак. Оригинален пудинг (тъмен шоколад)
100 г захар
500 мл прясно мляко
250 г краве масло (меко)

За блата:

250 г краве масло (или маргарин, но да са меки)
250 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 щипка сол
4 бр. яйца
200 г брашно (пшенично)
50 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

За сиропиране:

150 мл вода (гореща)
4 ч.л. еспресо (инстантно кафе на прах)

За декориране:

300 г кувертюр (тъмен)
1 с.л. олио

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Намазнете форма за печене с подвижен ринг (Ø 26 см) и поставете хартия за печене на дъното ѝ. Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.

2

Приготвяне на пудинга

Пригответе пудинга според инструкциите на опаковката, но със 100 г захар. Покрийте го плътно със стреч фолио, за да не образува коричка, след което го оставете да изстине.

3

Приготвяне на блата

Смесете маслото/маргарина в купа с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта, ванилената захар и солта, като разбърквате, докато се образува сгъстена маса. Разбийте всяко яйце едно по едно в сместа за около 1/2 минута на най-високата скорост на миксера.

Смесете брашното с нишестето и бакпулвера и разбъркайте за кратко с останалите продукти. Отделете 7 равни части (3 с.л. тесто = 1 част) от тестото. Всяка част разстелете гладко и равномерно във формата за торта и изпечете поотделно всяка част в тавата, като блатовете трябва да се пекат около 8 минути до светлокафяво. 

Уверете се, че слоят тесто не е твърде тънък по ръба на формата, така че блатът да не стане прекалено тъмен след изпичане. Всеки от блатовете трябва да бъде охладен върху кухненска решетка.

4

Приготвяне на масления крем

Разбийте мекото масло с миксер на крем. Към него изсипете охладения пудинг, като се уверите, че маслото и пудингът са със стайна температура, в противен случай масленият крем ще се сгъсти и пресече.

Оставете около 3 с.л. от масления крем настрана и го напълнете в пош с накраник с диаметър 10 мм. 

5

Сиропиране за блатовете

Разтворете кафето в горещата вода и с помощта на четка сиропирайте всеки един блат, отгоре нанесете равномерен слой крем и така действайте с всеки следващ блат, докато сглобите тортата с всички блатове.
Оставете тортата да се спои за поне час в хладилника, а най-добре за една нощ. След което я преместете върху метална решетка, която стои върху хратия за печене.

6

Приготвяне на украсата

Нарежете кувертюра на по-груби парчета и ги разтопете на водна баня на слаб огън. Изсипете равномерно около 16 точки кувертюр с помощта на чаена лъжичка върху чиста хартия за печене. Използвайте дървен шиш или лъжица, за да издърпате точките навън, така че да се получи нещо като гребенче. Изчакайте фигурките да се втвърдят.
 

7

Приготвяне на заливката

Смесете останалата част от разтопения кувертюр с олиото и изсипете в центъра на тортата. Оставете глазурата да тече равномерно по цялата торта, като движите тортата с кръгови движения по повърхността и по ръба.

8

Оставете глазурата да стегне малко и разделете тортата на 16 парчета в подходяща чиния. Декорирайте тортата с туфички крем с помощта на поша и отгоре им под лек ъгъл забодете шоколадовите фигурки, които вече сте оформили. Охладете тортата, за да стегне преди сервиране.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: