Flag

Торта с шоколадов пудинг и ароматна кафе заливка

12 парчета (/парченца)
Сложнa
100
На фокус е тази разкошна баварска торта с шоколад, тънки блатове и ухаещо еспресо
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За шоколадовия крем
1 пак.Оригинален пудинг тъмен шоколад Dr.Oetker
100 гзахар
500 млпрясно мляко
250 гкраве масло (меко)
За блата
250 гкраве масло (или маргарин, но да са меки)
250 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 щипкасол
4 бр.яйца
200 гбрашно (пшенично)
50 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
За сиропиране
150 млвода (гореща)
4 ч.л.еспресо (инстантно кафе на прах)
За декориране
300 гкувертюр (тъмен)
1 с.л.олио
Picture - Оригинален пудинг тъмен шоколад Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Подготовка

Намазнете форма за печене с подвижен ринг (Ø 26 см) и поставете хартия за печене на дъното ѝ. Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.

2

Приготвяне на пудинга

Пригответе пудинга според инструкциите на опаковката, но със 100 г захар. Покрийте го плътно със стреч фолио, за да не образува коричка, след което го оставете да изстине.

3

Приготвяне на блата

Смесете маслото/маргарина в купа с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта, ванилената захар и солта, като разбърквате, докато се образува сгъстена маса. Разбийте всяко яйце едно по едно в сместа за около 1/2 минута на най-високата скорост на миксера.

Смесете брашното с нишестето и бакпулвера и разбъркайте за кратко с останалите продукти. Отделете 7 равни части (3 с.л. тесто = 1 част) от тестото. Всяка част разстелете гладко и равномерно във формата за торта и изпечете поотделно всяка част в тавата, като блатовете трябва да се пекат около 8 минути до светлокафяво. 

Уверете се, че слоят тесто не е твърде тънък по ръба на формата, така че блатът да не стане прекалено тъмен след изпичане. Всеки от блатовете трябва да бъде охладен върху кухненска решетка.

4

Приготвяне на масления крем

Разбийте мекото масло с миксер на крем. Към него изсипете охладения пудинг, като се уверите, че маслото и пудингът са със стайна температура, в противен случай масленият крем ще се сгъсти и пресече.

Оставете около 3 с.л. от масления крем настрана и го напълнете в пош с накраник с диаметър 10 мм. 

5

Сиропиране за блатовете

Разтворете кафето в горещата вода и с помощта на четка сиропирайте всеки един блат, отгоре нанесете равномерен слой крем и така действайте с всеки следващ блат, докато сглобите тортата с всички блатове.
Оставете тортата да се спои за поне час в хладилника, а най-добре за една нощ. След което я преместете върху метална решетка, която стои върху хратия за печене.

6

Приготвяне на украсата

Picture - Еспресо торта3

Нарежете кувертюра на по-груби парчета и ги разтопете на водна баня на слаб огън. Изсипете равномерно около 16 точки кувертюр с помощта на чаена лъжичка върху чиста хартия за печене. Използвайте дървен шиш или лъжица, за да издърпате точките навън, така че да се получи нещо като гребенче. Изчакайте фигурките да се втвърдят.
 

7

Приготвяне на заливката

Picture - Еспресо торта2

Смесете останалата част от разтопения кувертюр с олиото и изсипете в центъра на тортата. Оставете глазурата да тече равномерно по цялата торта, като движите тортата с кръгови движения по повърхността и по ръба.

8
Picture - Еспресо торта1

Оставете глазурата да стегне малко и разделете тортата на 16 парчета в подходяща чиния. Декорирайте тортата с туфички крем с помощта на поша и отгоре им под лек ъгъл забодете шоколадовите фигурки, които вече сте оформили. Охладете тортата, за да стегне преди сервиране.