Торта Роял

Вкусна торта със сливи и нежен пудинг

about 12 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта Роял

Кексово тесто:

60 г пшенично брашно
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 г сол
1 бр. яйца
150 г краве масло

Покритие:

50 г краве масло
50 г захар
100 г бадеми филирани
1 бр. яйца

Пълнеж:

3 с.л. мус от сливи
800 г сини сливи (или отцедени от компот)
2 бр. яйца
100 г захар
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 ч.л. канела на прах
500 г извара (20% мазнини)

preparation

Приготвяне

1

Тесто за кекс

В купа пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниската, а след това на висока скорост до получаването на гладко тесто. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма за торта и печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 41 мин.

След изпичане отделете печивото от стените и свалете ринга. Обърнете готовия блат върху застлана с хартия за печене кухненска скара и оставете да се охлади.

Почистете охладената форма за печене и намаслете долната част на формата.

2

Маслено тесто

Смесете всички продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Разточете половината тесто и го разстелете върху дъното на формата за печенеи поставете ринга отгоре. Останалото тесто оформете на руло и поставете по страните на ринга като притиснете, така че да не е по-високо 4 см. Намажете повърхността на сладкиша с муса от сливи и сложете вече изпечения блат отгоре.

3

Покритие

Разтопетемаслото в тенджера. Добаветезахартаи разбъркайте, докато се разтопи. Добавете бадемите и оставете сместа да се охлади. Накрая разбъркайте яйцето.

4

Пълнеж

Измийтесливите, ако са пресниили отцедете добре, ако са от компот. Нарежете ги на половина и ги наредете върху масления блат. Разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пудинга, канелата и изварата. Разпределете сместа равномерно върху сливите, така че да ги покрие добре. Полейте с яйченото покритие със филирани бадеми. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 55 мин.

След изпичане оставете печивото в изключена печка около 10 мин. След това извадете и оставете да се охладивърху кухненска скара.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: