“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Топли кифлички с шунка

Вкусно похапване между обед и вечеря

about 12 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Топли кифлички с шунка

Пълнеж:

2 бр. чушки (или 1 тиквичка)
about 50 г шунка (12 филийки варена шунка или 12 малки парченца кренвирши)

Тесто:

about 1 бр. моркови (около 100 г)
300 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
125 г извара
3 с.л. прясно мляко
75 мл олио
1 бр. белтъка
1 ч.л. сол

Допълнително:

1 бр. жълтъци
1 с.л. прясно мляко
about 15 г сусам
about 3 г босилек (щипка)
about 3 г чубрица (щипка)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Подготви и претегли всички продукти предварително.

Изрежи парче хартия за печене с размерите на тавата. Загрей фурната за печене предварително на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух. Измий и почисти чушките от семената.Нарежи ги на 24 ленти. Измий, обели и настържи на ситно моркова.

2

Тесто

Смеси брашното с бакпулвера и го пресей в подходяща купа за разбъркване. Добави останалите съставки за тестото и настъргания морков. С помощта на миксер и куки за тестото разбъркай сместа първо на ниска, след това на висока степен до получаването на гладко тесто (Не разбърквай твърде дълго, за да не започне да лепне.)Върху набрашнена повърхност разточитестото на кръгла кора (с диаметър 40 см), разрежи я с набрашнен нож на четири парчета и всяко от тях на още три.

Върху всяко парче постави по една филийка шунка (кренвирш) и по две ленти чушка (тиквичка), завий го на руло откъм широката страна. Постави кифличките върху застланата с хартия за печене тава и ги намажи с предварително разбития жълтък с прясното мляко. Поръси по желание със сусам и подправки.

Постави тавата в предварително загрятата фурна и печи около 25 минути.

След изпичане внимателно изтегли кифличките заедно с хартията върху метална скара да изстинат.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация