Тарта с боровинки

Потопете се в лилаво-какаови емоции с плодов привкус и приканващ аромат на чийзкейк с бял шоколад

6 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Тарта с боровинки

За основата:

200 г бисквити (чаени)
20 г какао Dr.Oetker
30 г захар
80 г краве масло (разтопено)

За крема:

1 пак. Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
500 мл прясно мляко (може и мляко на растителна основа)
80 г захар
200 г сирене крема
50 мл прясно мляко
1 ч.л. Червена хранителна боя (течна)
1 ч.л. Синя хранителна боя (течна)

За декорация:

200 г боровинки
1 малко ядливи цветя (органик теменужки или други цветя по желание)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на основата

Загрейте фурната до 180 ℃. Подгответе правоъгълна форма за печене на тарта с размери около 15х30 см или кръгла с диаметър около 22 см, като я намажете леко с масло. Добре е формата да е с подвижно дъно, за да можете по-лесно да извадите сладкиша.

Сложете начупените бисквити в блендер и смелете на фини трохи заедно с какаото и захарта. Постепенно добавете разтопеното масло, като блендирате сместа – трябва да стане като мокър пясък. Пресипете я в подготвената форма и с подходящ прибор притиснете много добре към дъното и стените, като се стараете да получите еднаква дебелина навсякъде.

Изпечете за около 10 мин, извадете от фурната и охладете върху решетка, след което изстудете, преди да продължите със сглобяването на сладкиша.


2

Приготвяне на крема

Пригответе крема, като следвате указанията на опаковката. Можете да замените млякото с напитка от растителен произход по желание, например бадемово мляко. В голяма купа разбъркайте с шпатула крема сиренето с малко мляко и добавете към него на части леко изстиналия крем.

Ако желаете, можете да оцветите крема в нежен виолетов цвят, като смесите по 1 ч.л. от синята и червената боя и ги прибавите към сместа. Разбъркайте с телена бъркалка за по-голяма въздушност.

Сглобете десерта: изсипете крема върху охладената бисквитена основа. Приберете в хладилник, за да стегне кремът. Преди поднасяне, отгоре украсете с пресни боровинки и цветчета от теменужки или други ядливи цветя по желание.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: