Flag

Свежи мини десерти с желе от манго

4 порции (/дози)
Леснa
60
Комбинацията от сочно манго, маскарпоне и ванилия ще превърнат тази рецепта в летния ни десертен фаворит
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За основата
125 гбисквити (маслени)
60 гкраве масло
1 с.л.пудра захар
1 с.л.какао Dr.Oetker
За крема
250 гмаскарпоне
70 гпудра захар
50 млпрясно мляко
100 млсметана (млечна)
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
7 гжелатин Dr.Oetker
За желето
1 бр.манго (голямо и нарязано на кубчета)
100 млвода
70 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

За основата

Подгответе основата, като смелите на трохи бисквитите с помощта на блендер. Прибавете какаото и пудрата захар и разбъркайте. След това разтопете маслото в тенджера или в микровълновата фурна и го изсипете върху бисквитите.

Пригответе 4 ринга с диаметър 7 см., като ги поставите директно върху малки чинии за сервиране и по стените закрепите ацетатно фолио.

Разбъркайте бързо, за да се разпредели маслото. След което изсипете продуктите за основата в подготвените рингове. Притиснете и изравнете добре с лъжица и ги приберете в хладилника.

2

За крема

Пригответе желатина според указанието на опаковката. Разбийте с миксер маскарпонето и пудрата захар до гладък, пухкав крем. Прибавете прясното мляко и разбийте отново. Разбийте сметаната с миксера на лек и ефирен крем и я прибавете към маскарпонето и прясното мляко, като разбърквате внимателно с шпатула отдолу нагоре, за да стане кремът ефирен. Добавете и есенцията ванилия. 

Изсипете разтопения на водна баня или в микровълнова фурна желатин към крема и разбъркайте внимателно с шпатулата. Разпределете крема върху четирите добре стегнали бисквитени основи и приберете десертите във фризера за 1 час.

3

За желето

Започнете с приготвянето на сладкото от манго. Сварете плода със захарта и водата на ниска температура, докато омекне. Прибавете 1 пакетче Gelfix Extra и варете още 4-5 минути. Махнете от огъня и оставете да изстине до стайна температура.

Когато кремът стегне, прибавете отгоре по 3-4 супени лъжици от изстиналото сладко и отново приберете десертите във фризера за 1 час.

Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио, декорирайте с резени прясно манго и поднесете. Да ви е сладко! :)

4

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.