“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Свеж ягодов конфитюр с портокалов сок

Ягодов вкус с цитрусова нотка портокал

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Свеж ягодов конфитюр с портокалов сок

Продукти:

600 г ягоди
400 мл сок (прясно изцеден портокалов)
2 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте ягодите и изцедете 400 мл портокалов сок. Смесете плодовете със сока и добавете лимонената киселина в подходящ съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при сред- на температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета.Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.