Flag

Соленки със зеленчуков дип

about 15 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Топящи се в устата соленки с апетитен сос
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Солените пръчиците могат да се замразят за по-късна консумацията. След размразяване затоплете леко.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
125 млвода
about 3 гсол (щипка)
25 гкраве масло
75 гпшенично брашно
15 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
3 бр.яйца
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
100 гсирене Ементал (кашкавал)
Зеленчуков дип
1 бр.моркови
1 бр.лук (пресен)
1 бр.целина (връзка сръкове)
250 гсирене крема (нискомаслена фина извара)
150 гсметана (заквасена)
about 3 гсол (щипка)
about 3 гпипер (черен прясно смлян)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Парено тесто

В малка тенджера оставете да заври водата, маслото и солта и свалете от котлона. Смесете брашното и царевичното нишесте и наведнъж ги изсипете в горещата вода. Разбъркайте бързо с дървена лъжица до получаването на гладка топка тесто. След това го върнете на котлона и го запарете за около 1 мин. при постоянно бъркане. Преместете паренето тесто в купа за разбъркване.


Добавете двете яйца едно след друго към тестото и ги разбъркайте с мискер и куки за тесто на най-висока степен. Разбийте в отделен съд последното яйце и добавете от него в тестото толкова, колкото тестото да заблести и да се стича от лъжицата без да се разкъсва. След като тестото се охладило добре разбъркайте и бакпулвера и най-накрая объркайте сиренето.


Напълнете сместа в здрава полиетиленова торбичка. Отрежете единия ъгъл с ширина 1 см и върху застлана с хартия за печене тава шприцнете 65 пръчици с дължина 6 см. Печете в средата на предварително загрята фурна на долен и горен нагревател при 200°C или на горещ въздух 180°C за около 17 мин.

2

Зеленчуков дип

Обелете и настържете фино моркова. Измийте и нарежете на ситно пресния лук. Измийте, подсушете и нарежете ситно целината. Объркайте зеленчуците, сметаната и изварата добре и овкусете със сол и черен пипер.

Съвет за рецептата

  • Солените пръчиците могат да се замразят за по-късна консумацията. След размразяване затоплете леко.