“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Соленки със зеленчуков дип

Топящи се в устата соленки с апетитен сос

about 15 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Соленки със зеленчуков дип

Тесто:

125 мл вода
about 3 г сол (щипка)
25 г масло
75 г пшеничено брашно
15 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
3 бр. яйца
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
100 г сирене Ементал (кашкавал)

Зеленчуков дип:

1 бр. моркови
1 бр. лук (пресен)
1 бр. целина (връзка сръкове)
250 г сирене крема (нискомаслена фина извара)
150 г сметана (заквасена)
about 3 г сол (щипка)
about 3 г пипер (черен прясно смлян)

preparation

Приготвяне

1

Парено тесто

В малка тенджера оставете да заври водата, маслото и солта и свалете от котлона. Смесете брашното и царевичното нишесте и наведнъж ги изсипете в горещата вода. Разбъркайте бързо с дървена лъжица до получаването на гладка топка тесто. След това го върнете на котлона и го запарете за около 1 мин. при постоянно бъркане. Преместете паренето тесто в купа за разбъркване.

Добавете двете яйца едно след друго към тестото и ги разбъркайте с мискер и куки за тесто на най-висока степен. Разбийте в отделен съд последното яйце и добавете от него в тестото толкова, колкото тестото да заблести и да се стича от лъжицата без да се разкъсва. След като тестото се охладило добре разбъркайте и бакпулвера и най-накрая объркайте сиренето.

Напълнете сместа в здрава полиетиленова торбичка. Отрежете единия ъгъл с ширина 1 см и върху застлана с хартия за печене тава шприцнете 65 пръчици с дължина 6 см. Печете в средата на предварително загрята фурна на долен и горен нагревател при 200°C или на горещ въздух 180°C за около 17 мин.

2

Зеленчуков дип

Обелете и настържете фино моркова. Измийте и нарежете на ситно пресния лук. Измийте, подсушете и нарежете ситно целината. Объркайте зеленчуците, сметаната и изварата добре и овкусете със сол и черен пипер.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация