Flag

Солени веган кошнички с пълнеж

about 24 парчета (/парченца)
Леснa
40
Дали за почерпка или просто за да имате нещо вкусно за хапване, тези веган кошнички с лучена плънка ще се превърнат във ваш фаворит още от първата хапка
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За плънката
about 250 глук пресен зелен
1 бр.лук див
100 горехи
1 с.л.зехтин
150 гсметана веган
1 ч.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 малкосол
1 гчерен пипер
1 малкокимион
1 малкоиндийско орехче
about 100 гсирене настъргано веган
За тестото
about 125 гфини кори (за баница) (5 броя)
За дресинга
about 50 грукола
4 с.л.зехтин
2 с.л.оцет
1 малкосол
1 гчерен пипер
1 щипказахар
1

Предварителна подготовка

Измийте пресния и дивия лук и ги нарежете на фини колелца. Нарежете орехите на ситно. Загрейте олио в тиган и запържете пресния лук. След около 3 минути добавете към него орехите и ги оставете за още 2 минути на среден огън. Прехвърлете ги в купа и ги оставете да изстинат. Намаслете форма за мъфини с малко мазнина и загрейте фурната.

Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: about 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: about 160 °C

2

За плънката

Към изстиналата плънка добавете веган сметана и царевично нишесте. Прибавете и  дивия лук. Подправете със сол, черен пипер, кимион и индийско орехче.

3

За тестото

Picture - Vegane Filoteig-Körbchen Step.jpg

Нарежете корите за баница на квадратче около 7 на 7 см. Поставете 3 кори една върху друга и ги наложете във формите за мъфини, така че върховете им да сочат навън и внимателно ги натиснете, за да вдлъбнатина във формата. Разпределете плънката в тях, поръсете отгоре с веган сиренето и ги изпечете във фурната върху решетка. 

Време за печене: about 15 Minutes

4

За дресинга

Сортирайте руколата, измийте я и я нарежете на ситно. Смесете олиото, оцета, солта, черния пипер и захарта и подправете на вкус.

5

Извадете изпечените кошнички от формите с помощта на 2 вилици и ги наредете в чиния за сервиране. Непосредствено преди сервиране ги поръсете с дресинга.