Flag

Сметанов пудинг с кокос и малини

4 - 6 порции (/дози)
Леснa
20
Лек и приятен плодов десерт, който се приготвя бързо, а резултатът е повече от вкусен
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За крема
1 пак.Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
2 с.л.захар
500 млкокосово мляко
150 гсметана (най-добре използвайте крем фреш или заквасена сметана, но тя ще придаде леко кисел вкус на крема)
За декорация
50 гкокосови стърготини
За малиновото пюре
100 гмалини
4 - 5 ч.л.пудра захар
Picture - Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
1

Смесете пудинга със захарта. Постепенно към тях добавете около 6 с.л. от кокосовото мляко и разбийте с миксер до гладкост. Оставете останалата част от млякото да заври, след което го свалете от котлона, прибавете пудинга и сметаната и разбийте за кратко.

Покрийте още горещата повърхност на пудинга плътно със стреч фолио, за да не се образува коричка. Оставете крема да изстине.

2

Запържете леко кокосовите стърготини в тиган с незалепващо покритие, без да добавяте никаква мазнина и внимавате да не загорят. Нека стърготините изстинат в чиния.

Измийте малините и ги пюрирайте заедно с пудрата захар. В десертни чаши редувайте два пласта от крем, малинова смес и кокосови стърготини. Приберете пудинга в хладилник за около час и сервирайте.