Flag

Сладко редено хлебче

15 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
40
Хляб на филийки с масло и канела
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
160 млпрясно мляко
50 гкраве масло
400 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
30 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 ч.л.сол
1 бр.яйца
Пълнеж
70 гкраве масло меко
80 гзахар
2 пак.захар с канела Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
1

Тесто със суха мая

Разтопете маслото в затоплено мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер за кратко на най-ниска, след това за 5 минути на най-висока степен, до получаването на гладко тесто.


Оставете тестото покрито на топло, докато видимо увеличи обема си.

2

Върху леко набрашнена повърхност размесете тестото и разточете до получаване на квадрат с размери 40х40 см.

3

Пълнеж

Picture - Redeno_hlebche_1.jpg

Смесете маслото със захарта с канела и намажете с нож върху квадратното тесто. Разрежете го на 25 квадрата (8 х 8 см), фиг. 2.

4
Picture - Redeno_hlebche_2.jpg

Поставете намазнената форма за печене вертикално и подредете квадратите един върху друг (фиг. 2). Раздалечете филийките, за да запълните формата.


Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.


Извадете хляба от формата и оставете да се охлади.