Сладкиш Ябълкова роза

Блат със суха мая и ябълков пълнеж

12 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладкиш Ябълкова роза

Тесто със суха мая за печене:

150 мл прясно мляко
125 г краве масло
500 г пшенично брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
2 бр. яйца

Пълнеж:

50 г краве масло
2 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
about 900 г ябълки

Украса:

75 г конфитюр от праскови

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разтопете маслото в затопленото мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете гo покрито да втаса на топло.

2

Пълнеж

Разделете втасалото тестото на две. Върху набрашнена повърхност разточете всяка половина на правоъгълна кора с размери 35х30 см. Разтопете маслото и добавете бурбонска ванилова захар. Намажете с четка корите и нарежете всяка по дължина на по 5 еднакви ленти с размери 30х7см.

3

Измийте ябълките. Премахнете семките като отделите сърцевината на ябълките без да разполовявате целия плод. Нарежете ги на тънки кръгли филийки. Подредете филийките върху лентите, като се застъпват и излизат от лентите на 1 см (фиг. 1).

4

Навийте на руло първата лента тесто откъм късата й страна и я поставете като „пънче“ в средата на намазнената тавата за печене. Увийте внимателно останалите ленти около рулото в средата (фиг. 2). Покрийте сладкиша с хартия за печене, за да не потъмнеят много ябълките и печете в долната половина на предварително загрята фурна около 60 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

5

Глазура

След изпичане извадете сладкиша от формата и оставете да се охлади върху метална скара. Намажете повърхността със затопления конфитюр.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: