Flag

Сладкиш Ябълкова роза

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Блат със суха мая и ябълков пълнеж
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто със суха мая за печене
150 млпрясно мляко
125 гкраве масло
500 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
75 гзахар
2 бр.яйца
Пълнеж
50 гкраве масло
2 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
about 900 гябълки
Украса
75 гконфитюр от праскови
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Тесто

Разтопете маслото в затопленото мляко. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и млякото. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете гo покрито да втаса на топло.

2

Пълнеж

Разделете втасалото тестото на две. Върху набрашнена повърхност разточете всяка половина на правоъгълна кора с размери 35х30 см. Разтопете маслото и добавете бурбонска ванилова захар. Намажете с четка корите и нарежете всяка по дължина на по 5 еднакви ленти с размери 30х7см.

3
Picture - Sladkish_s_qbulkovi_rozichki_1.jpg

Измийте ябълките. Премахнете семките като отделите сърцевината на ябълките без да разполовявате целия плод. Нарежете ги на тънки кръгли филийки. Подредете филийките върху лентите, като се застъпват и излизат от лентите на 1 см (фиг. 1).

4
Picture - sladkish_s_qbulkovi_rozichki_2.jpg

Навийте на руло първата лента тесто откъм късата й страна и я поставете като „пънче“ в средата на намазнената тавата за печене. Увийте внимателно останалите ленти около рулото в средата (фиг. 2). Покрийте сладкиша с хартия за печене, за да не потъмнеят много ябълките и печете в долната половина на предварително загрята фурна около 60 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

5

Глазура

След изпичане извадете сладкиша от формата и оставете да се охлади върху метална скара. Намажете повърхността със затопления конфитюр.