“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадово руло с крем с маскарпоне и ягоди

Шоколадов коледен крем десерт

10 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадово руло с крем с маскарпоне и ягоди

За блата:

3 бр. яйца
2 бр. жълтъци
80 г пудра захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
50 г брашно
40 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
20 г какао премиум Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

За крема:

250 г маскарпоне
200 мл сладкарска сметана
40 г пудра захар
100 г бял шоколад
200 г ягоди нарязани на кубчета

За украса:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
40 г масло

preparation

Приготвяне

1

Загрейте фурната до 180°С. Намажете с масло и покрийте с хартия за печене голяма правоъгълна плитка тава (най-добре тавата от фурната).

2

Разбийте с миксер яйцата и жълтъците с пудрата захар и щипка сол, докато получите гъст, пухкав крем. Смесете и разбъркайте брашното, нишестето, какаото, бакпулвера и ги добавете внимателно към разбитите яйца. Разстелете сместа в подготвената тава и печете 8-10 мин. Извадете от фурната и веднага обърнете върху чиста, суха кърпа, след което навийте внимателно на руло.

3

Крем

Пригответе крема, като разтопите белия шоколад на водна баня или в микровълнова. Разбийте маскарпонето в купа и го смесете с разтопенитя бял шоколад. В друга купа разбийте сметаната с пудрата захар до среднотвърди връхчета. Смесете я с маскарпонето и объркайте внимателно.

4

Развийте внимателно блата и го намажете с крема. Поръсете с нарязаните ягоди и навийте отново. Опаковайте в прозрачно фолио и приберете в хладилник за поне 1 час.
Потопете шоколадовата глазурата в гореща вода. Излейте я в купа. Добавете предварително разстопеното масло и разбъркайте. Полейте рулото с глазурата и украсете със захарни перли.

5

Украса

Покрийте рулото с глазурата и украсете със захарни перли. Ако желаете, можете да направите от глазурата малки шоколадови елхички върху клечки за зъби – щом се втвърдят, ги забодете върху рулото.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация