Flag

Шоколадови яйца с маскарпоне и пресни плодове

6 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
60
Лесен за приготвяне, неустоимо вкусен великденски десерт, с който забавлението за малки и големи е гарантирано
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Добре е да носите ръкавици за еднократна употреба, докато работите с шоколадовите яйца, за да не оставяте отпечатъци по шоколада. Ако използвате кора за яйца, покрийте предварително със стреч фолио. Можете да поднесете останалия крем, гарниран със свежи плодове.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
250 гмаскарпоне
100 гкафява захар
400 млпрясно мляко
200 гягоди (може малини или горски плодове)
10 гжелатин Dr.Oetker
30 млвода (студена)
6 бр.шоколадово яйце
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Накиснете желатина в студената вода за 5-10 мин. Разбийте маскарпонето с 50 г кафява захар с миксер на ниска скорост за 2-3 мин, докато захарта се разтопи.

Смесете в купа пудинга с останалата кафява захар, към тях добавете 5-6 с.л. прясно мляко и разбъркайте добре. Кипнете млякото, добавете го към пудинговата смес и разбъркайте. Върнете на котлона и оставете да покъкри на ниска температура минута-две или до гъст крем, като разбърквате непрекъснато.

2

Отстранете го от печката, изчакайте малко да се охлади, добавете накиснатия желатин и разбъркайте до пълното му усвояване. Охладете на ледена баня и прибавете на части към маскарпонето, като разбървате, докато се смесят.

Добавете нарязаните на ситно плодове и разбъркайте отново. Внимателно разглобете 6-те шоколадови яйца, така че да получите 12 половинки, като оставяте половинките на всяко яйце една до друга, за да ги сглобите идеално отново след това.

3

Напълнете всяка половинка с крем до ръба на черупката. Поставете клечка за сладолед върху едната половинка, така че да е наполовина скрита в яйцето и наполовина издадена. Поставете отгоре другата половинка на яйцето и нагласете така, че яйцето да изглежда отново цяло, след което отстранете излишния крем.

Подредете готовите яйца с главата надолу в поставка за яйца и оставете в хладилника за поне 2 часа. Поднесете в чашка за яйце или чинийка.

4

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.

Съвет за рецептата

  • Добре е да носите ръкавици за еднократна употреба, докато работите с шоколадовите яйца, за да не оставяте отпечатъци по шоколада. Ако използвате кора за яйца, покрийте предварително със стреч фолио. Можете да поднесете останалия крем, гарниран със свежи плодове.