Flag

Шоколадов тарт с крем Брюле и малини

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
120
Рецепта от блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
200 гкраве масло (студено)
4 с.л.захар
350 гбадемово брашно
50 гкакао премиум Dr.Oetker
100 млвода (студена)
За пълнежа
1 бр.Оригинален пудинг крем Брюле
500 млпрясно мляко
За украса
100 гмалини
about 3 - 5 бр.бисквити
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - Оригинален пудинг крем Брюле
1

Приготвяне на тестото

Нарежете студеното масло на кубчета и го прибавете към брашното,  какаото, захарта и солта. Притискайте с пръсти продуктите, докато получите смес наподобяваща едри трохи. Постепенно прибавете водата и омесете до получаването на топка тесто. Върху леко набрашнен плот, го омесете още веднъж и оформете като кръгъл диск, който ще ви е по-лесно да разточите по-късно. Увийте в домакинско фолио и и оставете в хладилник за 1 час.

2

Охладеното тесто, разточете между два листа пергаментова хартия, докато стане с размера на тавичката.
 
Загрейте фурната на 180°С.
 
Разточеното тесто разпределете върху във формата за тарт. Приберете за 15 минути в хладилника. Надупчете тестото с вилица по дъното. Постелете хартия за печене върху тестото и в хартията изсипете стари, ненужни бобови зърна, те ще ви помогнат да изпечете равен блат.

3

Поставете тавата във фурната и печете 15 минути. След това извадете тавата и махнете хартията с боба. Печете още 15 минути.
Готовия блат оставете да изстине напълно.

4

Приготвяне на крема

През това време сварете пудинга според указанието на опаковката.
Изсипете готовия крем, докато е още топъл върху шоколадовия блат и приберете тарта в хладилника за няколко часа. 


Украсете с малини, бисквитки и карамел.