Flag

Шоколадов чийзкейк

12 парчета (/парченца)
Леснa
60
С коледна декорация от претцели и портокалови корички за още по-празничен аромат
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За бисквитения блат
130 гкраве масло
150 гбисквити (маслени)
60 гсолети (претцели)
За крема
150 гкувертюр (тъмен)
1 бр.портокали
500 гсирене крема (60% масленост)
500 гизвара (фина и нискомаслена)
150 гпудра захар
2 пак.желатин Dr.Oetker
1 с.л.какао Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
1

За бисквитения блат

Разтопете маслото в малък тиган на среден огън. Смелете на фини трохи бисквитите и солените солети (претцели). Добавете разтопеното масло към трохите.
 
Разстелете сместа от бисквитени трохи във форма за печене с падащи рамка (25х25 см), застлана с намазнена хартия и притиснете повърхността плътно. След това охладете в хладилник за 15 минути.
 

2

За крема

Нарежете на ситно кувертюра и го разтопете в голяма купа на водна баня. Измийте портокала в топла вода, подсушете го и настържете кората на ситно. Добавете крема сиренето, изварата и пудрата захар в купа и разбъркайте до гладкост с миксер.

Накиснете желатина с няколко лъжици вода, за да набъбне. След това го разтворете на водна баня. Добавете портокаловите корички, разтворения желатин и какаото в сместа с крема сиренето и разбъркайте добре. След това смесете сместа с разтопения кувертюр и отново загрейте за кратко на водна баня и разбъркайте до гладкост.

Разпределете крема равномерно върху бисквитената основа и оставете чийзкейка да се охлади за поне 3 часа. 

3

Малко преди сервиране махнете рамката за печене и нарежете чийзкейка на 12 квадратни парчета.

По желание можете да украсите всяко парче с две половинки претцели, които да служат за еленски рога, а за нос и очички използвайте шоколадови дражета, ядки или захарни очи за декорация.