Семифредо Банан и шоколад

Самифредо, сладоледена торта или ледено парфе, всеки го нарича по различен начин, но това е уникален свеж сладкиш с банан и шоколад след вкусна вечеря

8 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Семифредо Банан и шоколад

Продукти:

1 пак. Крем Оле Банан с шоколад
1 пак. Крем Оле шоколад Dr.Oetker
800 мл прясно мляко (пълномаслено)
160 г тъмен шоколад
60 мл сладкарска сметана (30%-35%)
2 пак. шоко перли Dr.Oetker (или други дребни шоколодави бонбонки за декориране)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Покрийте дъното и стените на правоъгълна форма за кекс (1–1.2 л) със свежо фолио. Разбийте Крем Оле банан с шоколад с 400 мл студено прясно мляко според инструкциите на опаковката и разделете на 2 равни части.

В отделна купа разбийте Крем Оле шоколад с останалите 400 мл студено прясно мляко и разделете на 2 равни части.


2

Изсипете първата част Крем Оле банан с шоколад в подготвената форма, заравнете и настържете на едро или нарежете на дребно 20 г тъмен шоколад.

Изсипете отгоре първата част Крем Оле шоколад, заравнете внимателно и отново настържете на едро или нарежете на ситно  20 г шоколад. Повторете с останалите Крем Оле банан с шоколад и Крем Оле шоколад, като между слоевете не пропускате да настържете на едро или да поръсите нарязан на дребно шоколад.

Покрийте на финала със свежо фолио и замразете за поне 2 часа, или за през нощта във фризера. Разтопете на водна баня останалите 100 г тъмен шоколад и млечната сметана, разбъркайте до гладка смес и оставете да се охлади.


3

Освободете замразеното семифредо от формата и фолиото и поставете в подходящ поднос или тортена чиния. Полейте с охладения шоколадов ганаш и поръсете с дребните шоколадови бонбонки. Оставете за 15-20 мин в хладилника, преди да нарежете и поднесете.


4

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: