“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Прaзнични трюфели

Шоколадови бонбони с кедрови ядки и сушени кайсии

about 40 сладки (/бисквитки)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Прaзнични трюфели

Смес за трюфели:

50 г кедрови ядки
50 г сушени плодове (кайсии)
75 г масло
100 г пудра захар
2 пак. ванилена захар Dr.Oetker
4 капки есенция ванилия Dr.Oetker
3 с.л. ликьор (кайсиев)
200 г тъмен шоколад (настърган)

Допълнително:

40 г пудра захар
40 г какао Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Запечете кедровите ядки до златисто в тиган с незалепващо покритие. Оставете да изстинат и ги накълцайте. Нарежете сушените кайсии на ситно.

2

Смес за трюфели

Разбийте маслото на крем с миксер. Прибавете пресятата пудра захар с ванилената захар и ги разбъркайте до получаването на гладка маса. След това добавете есенцията, ликьора и настъргания шоколад и разбъркайте. Накрая омесете кедровите ядки и сушените кайсии в сместа и оставете за един час в хладилник.

С помощта на чаена лъжичка вземете малко от сместа и с напрашени с пудра захар ръце оформете топчета с големината на орех. Накрая ги оваляйте в какаото. Съхранявайте трюфелите на студено.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация