“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Покрит сладкиш

Вишни, шоколад и бадеми – това се крие под изкусителното покритие

about 16 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Покрит сладкиш

тава 30х 26 см:

Пълнеж:

350 г вишни (отцедени от компот)
2 пак. Премиум пудинг със смляна шушулка бурбонска ванилия Dr.Oetker
750 мл прясно мляко
80 г захар
150 г сметана (заквасена)
50 г бадеми (смлени)
100 г тъмен шоколад (70% какао)

Тесто:

250 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
25 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. белтъка
150 г сметана (заквасена)

Маслено тесто:

100 г пшеничено брашно
3 г бакпулвер Dr.Oetker (щипка)
25 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
75 г масло

Допълнително:

1 бр. жълтъци
50 г бадеми (смлени)
50 г тъмен шоколад (70% какао)

preparation

Приготвяне

1

Пълнеж

Пригответе двата пудинга според указанията на опаковката, но със 750 мл. мляко и 80 г захар. След това разбъркайте в него сметаната и оставете да се охлади.

2

Тесто с мая

Смесете брашното с маята в купа и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

3

Маслено тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа и добавете останалите продукти. Разбъркайте сместа с миксер за кратко на ниска, а след това на висока степен до хомогенност. Полученото тесто оформете на руло.

4

Замесване на двете теста

Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто с мая и към него омесете добре масленото тесто. Разделете тестото на две. Разточете едната половината с размерите на тавата и го разстелете върху нея, като преди това я намаслите. Поръсете върху него смелените бадеми и вишните. Разсипете половината пудинг с лъжица върху вишните „на петна".

Разтопете натрошения шоколад на водна баня и го смесете с останалия пудинг и разпределете и него „на петна" върху вишните.

Разточете останалото тесто с размери на тавата и покрийте с него сладкиша, като притиснете добре краищата му.

Намажете повърхността с разбит жълтък и поръсете с бадеми. Оставете сладкиша на топло място, докато видимо увеличи обема си. След това печете в долната половина на предварително загрята фурна около 35 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След като извадите сладкиша от фурната, настържете шоколад върху горещата му повърхност шоколада и оставете да се охлади.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация