“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пламтящи сърца

Празнични сърца с конфитюр

about 15 сладки (/бисквитки)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пламтящи сърца

Тесто:

60 г шамфъстък (смлян)
250 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
125 г масло
1 бр. яйца

Допълнително:

200 г пудра захар
3 с.л. плодов сок (лимонов сок)
about 4 с.л. конфитюр от червени плодове

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после най-високата степен до получаване на гладко тесто. Увийте го в прозрачно домакинско фолио и го оставете за около час в хладилник.Извадете тестото, върху набрашнена повърхност разточете кора с дебелина 5 mm, от нея изрежете сърчица и ги поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10 мин. на средното ниво на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух. След изпичане оставете сладките да се охладят напълно.

Разбъркайте конфитюра до гладкост, намажете половината от сърчицата с него и ги слепете с другата половина. Пресейте пудрата захар и разбъркайте с лимоновия сок до получаването на гъста глазура, а останалия конфитюр напълнете в полиетиленово пликче с отрязано ъгълче. Намажете част от сърчицата със захарната глазурата, веднага шприцнете две продълговати линии в средата и с клечка за зъби изрисувайте малки клонки. Останалите намажете с конфитюр и украсете с бялата глазура. Оставете украсата на сладките са втвърди напълно!

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация