“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пияна торта с ром

Сладичко и още нещо

about 8 - 10 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пияна торта с ром

Тесто:

4 бр. яйца
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ампула есенция ром Dr.Oetker
150 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
10 г какао Dr.Oetker

Сироп:

5 с.л. ром
4 с.л. вода
25 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Пълнеж:

1 пак. Крем Оле ванилия Dr.Oetker
400 мл прясно мляко
200 мл сметана (студена сладкарска)
2 с.л. ром

Украса:

200 мл сметана (студена сладкарска)
50 г млечен шоколад

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте яйцата на крем с миксер на най-висока степен за 1 мин. в купа, добавете захарта с ванилената захар при непрекъснато бъркане за още 1 мин. и продължете да разбивате още 2 мин. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и разбъркайте на ниска степен. Разстелете сместа в намаслена форма за торта (Ø 26 cm) и печете в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C за около 25 мин.

След изпичане отделете страните на блата от пръстена на формата, свалете го, обърнете го върху застлан с хартия за печене плот и оставете да се охлади. Отлепете внимателно хартията за печене и разрежете блата хоризонтално на две. Поставете долния блат върху тортената чиния.

2

Сироп

Разбъркайте всички продукти за сиропа с ром и разпределете с четка върху двата блата и след това нарежете единия на кубчета (2 x 2 cm).

3

Пълнеж

Пригответе Крем Оле според указанието на опаковката с прясно мляко. Добавете рома към сметаната, разбийте добре, смесете с готовия Крем Оле и объркайте до хомогенност за около 1 мин. на най-висока степен. Разбъркайте внимателно кубчетата и разстелете сместа във формата на купол върху блата (като оставите около 1 cm от ръба на сладкиша).

4

Украса

Разбийте сметаната на твърд сняг, покрийте с нея купола и поръсете с предварително настъргания на едро шоколад. Оставете тортата за мин. 2 часа в хладилник.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация