Смесете брашното със сухата мая в купа и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.
Нарежете сушените кайсии на малки парченца. Смесете сметаната с подправките и я овкусете. В сух тиган с незалепващо покритие запечете кедровите ядки до златисто.
Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто и го разделете на осем топки. Разточете всяка топка на кръгли питки с диаметър 12 см и ги наредете върху хартия за печене. Намажете питките със сметановата смес и поръсете с натрошено сирене и нарязаните кайсии. Оставете питките на топло място, докато видимо увеличат обема си за около 10 мин. След това печете в средата на предварително загрята фурна около 22 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.
След изпичане извадете питките с хартията върху метална решетка да се охладят. Измийте и нарежете руколата. Разпределете руколата върху питките и поръсете с кедровите ядки. Накрая добавете малко мед отгоре и сервирайте.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене