“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Персийска бисквитена торта

Полъх на кардамон, рози и шамфъстък от мистична Персия в бисквитена торта

14 - 16 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Персийска бисквитена торта

Продукти:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта
130 г захар
1 л. прясно мляко
0,5 ч.л. вода (розова)
1 щипка кардамон (щипка стрити семенца кардамон в хаванче )
3 бр. жълтъци
130 г бисквити (1 опаковка маслени бисквити )
100 г шамфъстък (обелен, нарязан)
1 бр. червени рози (изсушени листенца)

preparation

Приготвяне

1

Пригответе пудинга за бисквитена торта по указанията на опаковката, като добавите в млякото розовата вода и стрития кардамон. Малко преди кремът да е напълно готов, разбъркайте жълтъците с малко количество крем и ги добавете в съда. Гответе още 2-3 мин, докато кремът се сгъсти.

2

В правоъгълен съд подредете един ред бисквити, отгоре сипете част от крема, поръсете с малко нарязан шамфъстък. Повтаряйте, докато свършите продуктите, като завършите със слой крем. Поръсете отгоре с едронарязан шамфъстък. Приберете тортата в хладилник за няколко часа.

3

Преди да сервирате, поръсете тортата отгоре с изсушени розови листенца. 

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация