Печени ябълки с амарето

Тази рецепта споделя с нас Гери Баева от кулинарния блог Beyond the yummy.

5 порции (/дози)

Необходим някакъв опит 0 Minutes

Амарето печена ябълка върху хрупкава канелена основа с пудинг крем и изкушаващ карамелен топинг. Звучи засукано, а всъщност ще го постигнете с мнооого малко усилие в кухнята. Този десет ще накара гостите ви да ви признаят за кулинарно гуру.

Съставки

Съставки

за рецептата  Печени ябълки с амарето

Необходими продукти:

5 бр. ябълки
100 г краве масло (на стайна температура)
20 г кафява захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ч.л. канела
50 мл амарето (бадемов ликьор)

Необходими продукти за крема:

1 пак. Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
800 мл прясно мляко
80 г захар

Необходими продукти за карамелената основа:

40 г брашно (бяло)
40 г захар (бяла или кафява)
40 г краве масло
40 г лешници
0,5 пак. захар с канела Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

Приготвяне на ябълките

Почистете ябълките от средата с кръгъл уред или нож и ги напълнете със смес от маслото, захарта и подправките. Сложете ги в тавичка и залейте с амаретото. Печете на 190° за 30 минути.

Приготвяне на карамеления топинг

От сосът, който ще се отдели при печенето на ябълките, направете карамел, като го изсипете в касеролка и на среден огън го сгъстете на 1/2. Гледайте да не го сгъстите прекалено. За да го втечните, като изстине, трябва пак да се загрее.

Приготвяне на крема

Сгответе пудинга по описанието на пакета.

Приготвяне на канелената основа

За основа си направете канелени маслени трохи, които чудесно ще се съчетаят с ябълките и крема. Всичко заедно се блендира добре. Изсипете сместа в тавичка с хартия за печене и я разпределете по дъното, като я оставите пръхкава. Печете 8 минути в предварително загрята фурна на 190°.

Сглобяването на десерта

На дъното на чинията сложете от канелените трохи, после ябълка, отгоре от пудинг крема и за финал карамела. Всяка хапка, която съдържа от четирите компонента, е разкош.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: