Flag

Печени ябълки с амарето

5 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
Тази рецепта споделя с нас Гери Баева от кулинарния блог Beyond the yummy.
Амарето печена ябълка върху хрупкава канелена основа с пудинг крем и изкушаващ карамелен топинг. Звучи засукано, а всъщност ще го постигнете с мнооого малко усилие в кухнята. Този десет ще накара гостите ви да ви признаят за кулинарно гуру.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Необходими продукти
5 бр.ябълки
100 гкраве масло (на стайна температура)
20 гкафява захар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 ч.л.канела
50 мламарето (бадемов ликьор)
Необходими продукти за крема
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
800 млпрясно мляко
80 гзахар
Необходими продукти за карамелената основа
40 гбрашно (бяло)
40 гзахар (бяла или кафява)
40 гкраве масло
40 глешници
0,5 пак.захар с канела Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker

Приготвяне на ябълките

Почистете ябълките от средата с кръгъл уред или нож и ги напълнете със смес от маслото, захарта и подправките. Сложете ги в тавичка и залейте с амаретото. Печете на 190° за 30 минути.


Приготвяне на карамеления топинг

От сосът, който ще се отдели при печенето на ябълките, направете карамел, като го изсипете в касеролка и на среден огън го сгъстете на 1/2. Гледайте да не го сгъстите прекалено. За да го втечните, като изстине, трябва пак да се загрее.


Приготвяне на крема

Сгответе пудинга по описанието на пакета.


Приготвяне на канелената основа

За основа си направете канелени маслени трохи, които чудесно ще се съчетаят с ябълките и крема. Всичко заедно се блендира добре. Изсипете сместа в тавичка с хартия за печене и я разпределете по дъното, като я оставите пръхкава. Печете 8 минути в предварително загрята фурна на 190°.


Сглобяването на десерта

На дъното на чинията сложете от канелените трохи, после ябълка, отгоре от пудинг крема и за финал карамела. Всяка хапка, която съдържа от четирите компонента, е разкош.