Печени круши с крем Брюле

Галещ сетивата десерт, който можете да приготвите в последния момент и да оберете овациите на трапезата

4 порции (/дози)

Лесно 60 Minutes

Тази рецепта ни предлага Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.

Съставки

Съставки

за рецептата  Печени круши с крем Брюле

Продукти:

1 пак. Оригинален пудинг крем Брюле
200 г сладкарска сметана (30%-35%)
200 мл прясно мляко
40 г захар
4 бр. круши
2 с.л. мед
1 ч.л. канела (на прах)
50 г орехи (нарязани на дребно)
4 ч.л. кафява захар

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Отделете 6 с.л. от прясното мляко в купа. Към него добавете съдържанието на пакетчето пудинг Крем Брюле и захарта и разбъркайте до хомогенна смес. В средно голям съд кипнете млечната сметана и прясното мляко и намалете температурата на средна. Прибавете на струйка пудинга и бъркайте, докато се сгъсти до гладък и гъст крем. Отстранете от огъня и оставете да се охлади, като покрийте с домакинско фолио за свежо съхранение, за да не образува коричка.


2

Загрейте предварително фурната до 200°C или 180°C с вентилатор. Покрийте дъното на плитка тава с хартия за печене. Разрежете надлъжно крушите на две половини и с лъжичка за плодове или остър нож почистете от семките, като издълбавате малко кладенче. Подредете в подготвената тава с разрязаната част нагоре и поръсете с мед и канела. Печете 10 мин в предварително загрята до 200°C или 180°C с вентилатор фурна.


3

Извадете от фурната и сипете във всяко от кладенчетата от пудинга крем брюле с лъжица за сладолед или супена лъжица. Върнете отново във фурната и печете отново 10 мин. Поръсете с нарязаните орехи и кафява захар и карамелизирайте захарта с кухненска горелка или за 4-5 мин във фурната на горен грил. Поднесете като десерт или с предпочитано ароматно вино.


4

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още оригинални и вкусни десерти. Сладкиши с невероятно въображение може да откриете и в профилите на Мина в Instagram и Facebook.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: