"Печена Аляска" с пудинг вкус крем Брюле

Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft

12 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  "Печена Аляска" с пудинг вкус крем Брюле

Продукти:

1 л прясно мляко
2 бр. Оригинален пудинг крем Брюле
80 г захар
250 мл сладкарска сметана
350 г маскарпоне
50 г пудра захар
8 бр. бишкоти
1 с.л. какао Dr.Oetker
100 мл вода или прясно мляко

За глазурата:

2 бр. белтъка
180 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Много лесна, разхлаждаща и идеална за горещите дни сладоледена торта, която ще впечатли семейството и гостите.
 
Сварете пудинга както сложите 800 мл от млякото и захарта да се затоплят на котлона до степен на кипете. Останалите 200 мл смесете със съдържанието на пакетчетата на рядка кашичка. Прибавете към млякото след като заври и разбърквайте енергично. Щом се сгъсти до консистенцията на пудинг, свалете от огъня.
 
Прехвърлете крема върху измит със студена вода метален поднос и разнесете равномерно, така че изстине по-бързо. Покрийте още горещ със стреч фолио, за да не образува коричка. 
 
Докато крема се охлажда, разбийте сладкарската сметана на сняг и отделете на страна. 


Накрая разбийте маскарпонето с пудрата захар на крем. Прибавете към него половината от охладения крем, а след като се хомогенизира добре в маскарпонето, прибавете и половината от битата сметана. Опитайте крема и ако прецените, че искате да по-сладък, добавете още пудра захар на вкус.

2

Сглобяване

Трите купи - готовия крем Брюле с маскарпоне, половината пудинг крем Брюле и половината ни останала част бита сметана. 
 
В метална купа, предварително покрита със стреч фолио, сложете част от крема с маскарпоне, после малко сметана и заравнете, малко от пудинга крем брюле, после пак от маскарпонения крем и така редите докрай от всички кремове. Завършете с пласт от потопени леко в мляко/ вода с какао бишкоти, така че тортата ни да има основа като се обърне. Оставете в хладилника за една нощ.
 

3

Украса

На другия ден я извадете, за да може да се отпусне леко и да се извади лесно от купата.


През това време затоплете белтъците със захар на водна баня, докато захарта се разтопи. Свалете ги от огъня и ги разбийте с миксера на твърд сняг, като ако ги прехвърляте от съд в съд, много внимавайте да не попадне нито капка вода.
 
След като извадите тортата от купата, махаме фолиото и шрицовайте отгоре разбитите на сняг белтъци, към които сте прибавили и малко ухание на ванилия. 
 
Готовата торта запечете набързо със сладкарска горелка или пъхнете на грил функция във фурната, за да хване само лек загар отгоре и то само за няколко минути. 
 
Тортата може да се съхранява как то във фризера, така и в хладилника, където ще стои като охладена крем торта и ще бъде винаги под ръка, за да направи деня ви по-сладък 

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: