“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Парти хапки с тиквички

Цветна градина с пълнеж от тиквички, пармезан, шунка и мащерка

about 24 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Парти хапки с тиквички

Тесто със суха мая за печене:

500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
1 щипка пипер прясно смлян
6 с.л. зехтин
250 мл вода хладка
1 бр. белтъка

Пълнеж:

about 350 г тиквички
150 г пармезан
200 г сирене крема
about 1 ч.л. сол
about 1 г черен пипер прясно смлян
100 г шунка на кубчета
1 малко мащерка свежа

Глазура:

1 бр. жълтъци
about 1 с.л. прясно мляко

preparation

Приготвяне

1

Тесто със суха мая

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и водата. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.

2

Пълнеж

Измийте тиквичките, настържете ги и оставете да се отцедят в гевгир. Настържете пармезана и отделете 3 с.л. от него за поръсване. Смесете и разбъркайте тиквичките, пармезана и останалите продукти за пълнежа. Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тестото, разделете го на три топки. Разточете всяка на квадратна кора с размер 30х30 см. Намажете по една трета от пълнежа върху всяка и навийте по дължина на стегнати рула. Нарежете под ъгъл всяко руло на 8 парчета (фиг. 1).

3

Глазура

Подредете парченцата като цвете в кръг. Намажете повърхността им с разбития в млякото жълтък, поръсете с пармезан и малко мащерка. Оставете да втаса за 15 мин.

Печете 30 мин в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. След изпичане оставете да се охлади.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация