за рецептата Парти хапки с тиквички
500 г | пшеничено брашно |
1 пак. | суха мая Dr.Oetker |
1 ч.л. | сол |
1 щипка | пипер прясно смлян |
6 с.л. | зехтин |
250 мл | вода хладка |
1 бр. | белтъка |
about 350 г | тиквички |
150 г | пармезан |
200 г | сирене крема |
about 1 ч.л. | сол |
about 1 г | черен пипер прясно смлян |
100 г | шунка на кубчета |
1 малко | мащерка свежа |
1 бр. | жълтъци |
about 1 с.л. | прясно мляко |
Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти и водата. Разбийте с миксер и куки за тесто за кратко на ниска, след това за 5 мин на висока степен до получаването на гладко тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса на топло.
Измийте тиквичките, настържете ги и оставете да се отцедят в гевгир. Настържете пармезана и отделете 3 с.л. от него за поръсване. Смесете и разбъркайте тиквичките, пармезана и останалите продукти за пълнежа. Върху набрашнена повърхност размесете втасалото тестото, разделете го на три топки. Разточете всяка на квадратна кора с размер 30х30 см. Намажете по една трета от пълнежа върху всяка и навийте по дължина на стегнати рула. Нарежете под ъгъл всяко руло на 8 парчета (фиг. 1).
Печете 30 мин в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. След изпичане оставете да се охлади.