Пандишпаново руло с лимоново парфе

Комбинация на ванилов пандишпан и лимоново парфе

20 парчета (/парченца)

Difficult 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пандишпаново руло с лимоново парфе

тава (40 x 30 см):

Пандишпаново тесто:

4 бр. яйца
1 бр. жълтъци
80 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
80 г пшенично брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

1 пак. желатин Dr.Oetker
250 г заквасена сметана
100 мл сок от лимети (или лимонов)
80 г пудра захар
350 г сметана (течна сладкарска сметана)

Украса:

250 г сметана (студена сладкарска сметана)
1 с.л. пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Пандишпаново тесто

Разбийте яйцата и единия жълтък с миксер на най-висока степен за около 1 минута до получаването на пухкава смес. Добавяйте постепенно захарта и ванилената захар в продължение на минута, след това разбивайте цялата смес още 2 минути. Пресейте брашното с бакпулвера в отделна купа и добавяйте постепенно в сместа като продължавате да бъркате с миксера на ниска степен. В тава, застлана с хартия за печене, разпределете равномерно сместа. Печете 10 мин в средата на фурна, предварително загрята на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух.

След изпичане обърнете блата върху поръсена със захар хартия за печене и оставете да се охлади заедно с хартия, с която сте го пекли.

2

Пълнеж

Накиснете желатина с малко вода, докато набъбне. Разбъркайте заквасената сметана, лимоновия сок и пудрата захар. Загрейте набъбналия желатин на водна баня (Желатинът не трябва да завира, защото ще се пресече и ще изгуби желиращите си свойства). Разтворения желатин смесете лъжица по лъжица в лимоновата смес и оставете да се желира леко. Тогава добавете в лимонената смес разбитата на твърд сняг сладкарската сметана.

Отстранете хартията за печене от изстиналия пандишпанов блат и намажете равномерно с лимоновата сметана. Оставете крема да стегне 20 минути. Тогава навийте на руло откъм дългата страна. Оставете рулото за поне 2 часа в хладилник.

3

Украса

Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар и намажете рулото. Украсете с пролетни и великденски фигурки.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: