Flag

Морковена торта

6 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Няма как да сбъркате с този вкусен десерт, за да изкушите подобаващо себе си и любимите ви хора
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
220 гкраве масло (меко)
300 гбрашно
300 гморкови (настъргани)
150 гкафява захар
60 горехи
3 бр.яйца
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
0,25 ч.л.есенция бадем (1/4 ч.л.)
0,5 ч.л.канела (1/2 ч.л.)
0,5 ч.л.джинджифил (1/2 ч.л.)
1 щипкасол
За крема
450 гсирене крема
200 гкраве масло (меко)
0,5 ч.л.есенция портокал (1/2 ч.л.)
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
200 гпудра захар
50 горехи
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

За блата

За да приготвите блатовете за тортата, разбийте маслото със захарта, добавете яйцата и есенцията бадем и разбийте отново. В купа смесете брашното, солта, бакпулвера, содата, канелата, джинджифила, бурбонската ванилова захар и накълцаните орехи.

Към разбитото със захар масло добавете настърганите моркови и сухите съставки. Разбъркайте хубаво. Разпределете сместа в две форми за торта (с диаметър 20 см) с махащо се дъно, покрити с хартия за печене. Заравнете и печете в предварително загрята на 180°C фурна до готовност.

Извадете опечените блатове и ги оставете да се охладят върху решетка. След това изравнете с нож и оставете изрезките настрана. 

2

За крема

Разбийте маслото до побеляване, след което добавете крема сиренето и разбийте отново. Сипете пресятата пудра захар, бурбонската ванилова захар и портокаловата есенция и разбийте отново.

Намажете единия от блатовете с крем, отгоре поставете втория и намажете с останалия крем, като заделите 2-3 лъжици. Смесете ги с изрезките от блата, оформете топчета с различен размер и ги оваляйте в натрошени орехи. Декорирайте тортата с топчетата и я оставете в хладилник да стегне за няколко часа.