Flag

Мини великденски венци с бакпулвер

6 кифлички (/сладки)
Леснa
40
Великденски мини венци с бакпулвер без втасване.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
300 гпшенично брашно
3 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (равни)
80 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
125 гизвара
1 бр.белтъка
80 млпрясно мляко
80 млолио
Допълнително
1 бр.жълтъци
1 с.л.прясно мляко
30 гкристална захар
70 гбадеми (филирани)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (равни)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Постелете тава с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 °C на горен и долен нагревател или на 180 °C с вентилатор.

Смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте. Добавете останалите съставки и разбийте с миксер (куки за тесто) първо на най-ниското ниво, след това на най-високата скорост, докато получите гладко тесто (не месете прекалено дълго, иначе тестото ще залепне).

Оформете тестото на руло и го разделете на 6 равни части. Разделете всяко парче тесто на три и оформете 3 рула (с дължина около 30 см) и върху леко набрашнена повърхност сплетете плитки.

От плитките оформете мини венци с празнина по средата. Разбийте жълтъка с млякото и намажете козуначетата от всички страни, след което ги поръсете с бадемите и захарта.

Печете ги около 20 минути и ги оставете да изстинат върху кухненска решетка. Поставете по едно боядисано великденско яйце във всяко венче и поднесете.