Flag

Мини великденски кексчета

about 6 мъфини (/кексчета)
Леснa
40
Малки сладки великденски кексчета с шоколад и шоколадова великденска украса - уникално вкусни!
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
40 гбрашно тип 405
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
10 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
45 гпудра захар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
35 млолио
50 млликьори яйчен
1 бр.яйца размер М
За шоколадовата глазура
about 75 гтъмен шоколад
За декориране
50 гмарципан
1 с.л.пудра захар
1 малкоЗелена хранителна боя (течна)
1 пак.Великденски шоколадови декорации - зайчета и яйчица
1 пак.захарни конфети Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Зелена хранителна боя (течна)
Picture - Великденски шоколадови декорации - зайчета и яйчица
Picture - захарни конфети Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Извадете решетката на фурната, намаслете силиконова форма за мъфини и я поставете върху нея. Загрейте предварително фурната.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: about 170 °C

Температура на фурна с вентилатор: about 150 °C

2

Приготвяне на тестото

Смесете брашното с бакпулвера, нишестето и пудрата захар в купа. Добавете останалите съставки и разбъркайте всичко с миксер за кратко на най-ниската скорост, след това на най-високата за 2 минути, докато се оформи гладко тесто. Изсипете тестото във формичките и ги изпечете.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 20 Minutes

3

Оставете кексчетата във формата върху решетката да се охладят за 10 минути. След това притиснете леко отдолу, извадете кексчетата от формата и ги оставете да изстинат върху решетката.

4

Приготвяне на шоколадовата глазура

Разтопете тъмния шоколад на водна баня на слаб огън и го прехвърлете в найлонова торбичка с малка дупка в края или в пош.

5

Приготвяне на декорацията

Омесете на руло марципана с пудрата захар и зелената боя. Пресовайте оцветения марципан през преса за чесън, за да направите трева.

6

Декориране на тортата

Поръсете малко черен шоколад върху всяко кексче и го оставете да се стича отстрани. Поставете марципановата трева като гнезда върху все още мокрото шоколадово покритие. Украсете кексчетата с шоколадовите зайчета и захарните конфети и сте готови да им се насладите.