Flag

Мини веган торти

7 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Да съчетаем вкусното с полезното в тези мини шоколадови сладкиши с кленов сироп за разкош
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Останалите изрезки от изпечения блат и останалия крем (или кувертюр) може да натрошите на трохи и използвате за приготвяне на кейк-попс или топчета. За кейк-попс топнете всяка клечка в кувертюра и забодете в оформените топчетата. По желание украсете.
Съвет за рецептата
Ако желаете да приготвите тортичките без глутен, може да използвате бадемово или кокосово брашно вместо брашно от спелта. Може да се наложи да намалите течните съставки, тъй като кокосово брашно например е по-влажно от глутеновите брашна.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
100 гбрашно (от спелта, тип 630)
50 глешници
50 гкакао Dr.Oetker
0,5 пак.бакпулвер Dr.Oetker (1/2 пакетче)
1 ч.л.канела (на прах)
1 щипкасол
120 мловесено мляко (или бадемово мляко)
100 гябълково пюре (неподсладено)
80 млкленов сироп (или сироп от агаве)
70 гкокосово масло (течно)
За крема
200 гкувертюр (веган)
200 гтофу (копринено, фино)
За топинга
100 гмалини
1 малкоматочина (два стръка)
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (1/2 пакетче)
1

Блат

Загрейте фурната на 180°C на долен и горен нагревател. Покрийте правоъгълна форма за печене (23х25 см) с хартия за печене.

В купа смесете брашното от спелта, лешниците, какаото, бакпулвера, канелата и солта. В друг съд смесете овесеното мляко, ябълковото пюре, кленовия сироп и кокосовото масло (което предварително сте разтопили).

Разбъркайте течните съставки в сухите и изсипете получената смес във формата. Печете в средата на загрятата фурна за около 15 мин, след което оставете блата да се охлади.

2

Крем

Междувременно нарежете кувертюра за крема и го разтопете на водна баня. Нарежете тофуто и го добавете в разтопения кувертюр. Разбъркайте го хубаво с миксер, докато се получи гладка и хомогенна смес. Оставете я да престои около 10 мин, докато кремът леко се сгъсти.

Изрежете кръгове от блата с помощта на метална кръгла форма (Ø 6 cm). Броят на кръговете трябва да е четен, защото всяка мини торта се сглобява от два кръга.

Разбъркайте за кратко крема и го напълнете в пош. Изстискайте малки туфички върху първия кръгъл блат и поставете второто парче блат отгоре. Украсете и него с крема по същия начин. Повторете за останалите тортички.

За финал - декорирайте всяка мини торта с малини и маточина и оставете в хладилник за няколко часа да стегнат.

Съвет за рецептата

  • Останалите изрезки от изпечения блат и останалия крем (или кувертюр) може да натрошите на трохи и използвате за приготвяне на кейк-попс или топчета. За кейк-попс топнете всяка клечка в кувертюра и забодете в оформените топчетата. По желание украсете.
  • Ако желаете да приготвите тортичките без глутен, може да използвате бадемово или кокосово брашно вместо брашно от спелта. Може да се наложи да намалите течните съставки, тъй като кокосово брашно например е по-влажно от глутеновите брашна.