“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Масленки с лешникова нуга

Сладки с много нуга

about 80 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Масленки с лешникова нуга

Тесто:

200 г лешникова нуга
300 г пшеничено брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
100 г масло
0,5 ч.л. канела
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. яйца

Пълнеж:

200 г лешникова нуга

Украса:

50 г тъмен шоколад
25 г шамфъстък (нарязан)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Разбийте на крем мекото масло и нугата. Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбийте всичко с миксер първо на ниска, а след това на висока степен до получаването на гладко тесто. Завийте тестото във фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за около 30 мин.

2

Пълнеж

Нарежете лешниковата нуга на 80 малки парченца и я оставете да се охлади. Разделете тестото на 8 равни топки, оформете всяка на руло и нарежете на филийки. В средата на филийките поставете парченце охладена нуга, оформете ги на топчета и поставете в застлана с хартия за печене тава. Печете сладките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 12 мин. Издърпайте изпечените сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

3

Украса

Разтопете тъмния шоколад на водна баня и го напълнете в полиетиленово пликче. Отрежете едното ъгълче и украсете сладките. Накрая поръсете с шам фъстък.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация