“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Маринован чесън

Традиционната туршия от кисели чесънчета

about 6 - 7 буркана ((700 мл))

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Маринован чесън

Продукти:

1 кг чесън обелени скилидки (около 16 глави чесън)
1 пак. Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1,75 л. вода
300 мл оцет (задължително 6% или 9%)
150 г захар
about 15 - 20 г копър връзка

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Разпределете обелените скилидки чесън заедно с накъсания на едри стръкове копър в буркани. Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвения чесън с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага.

Наредете бурканите в тава за печене, напълнете я с около 2 см вода и я сложете в долната половина на предварително загряна фурна. Печете при 100° около 60 минути. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място!

Забележка: Ако Ви остане марината, може да я използвате за консервирането на други зеленчуци.