“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Марципанови охлювчета с ядки

Сладки с дъх на канела и смесица от вкусове на орехи, левници, стафиди и марципан

about 20 сладки (/бисквитки)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Марципанови охлювчета с ядки

Тесто със суха мая за печене:

150 мл прясно мляко
400 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
125 г масло
1 бр. яйца
100 г мед (течен)
1 бр. лимони (настъргана кора)
3 г кардамон (щипка)
1 ч.л. канела (на прах)

Пълнеж:

4 с.л. конфитюр (кайсиев)
125 г стафиди
50 г лешници (нарязани)
50 г орехи (нарязани)
100 г суров марципан

Глазура:

150 г пудра захар
3 с.л. плодов сок (лимонов)

preparation

Приготвяне

1

Тесто със суха мая

В купа пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете останалите продукти заедно с леко затопленото мляко и разбийте всичко с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Оставете тестото, покрито (с домакинска кърпа) да престои на топло място, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Нарежете марципана на малки парченца, смесете го с конфитюра в купа и разбийте с миксер до получаването на еднородна смес.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Оформете го правоъгълна кора с размери 40х30 см и намажете с пълнежа. Разпределете стафидите, лешници и орехи върху нея. Навийте тестото на руло откъм широката му страна и нарежете рулото на филийки с дебелина 2 см, наредете сладките върху хартия за печене и ги оставете на топло, докато увеличат обема си.

Печете 20 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете сладките с хартията върху метална решетка да се охладят.

3

Глазура

Смесете пудрата захар с лимоновия сок до образуването на хомогенна паста. С получената глазура декорирайте сладките.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация