Марципанови охлювчета с ядки

Сладки с дъх на канела и смесица от вкусове на орехи, левници, стафиди и марципан

about 20 сладки (/бисквитки)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Марципанови охлювчета с ядки

Тесто със суха мая за печене:

150 мл прясно мляко
400 г пшенично брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
125 г краве масло
1 бр. яйца
100 г мед (течен)
1 бр. лимони (настъргана кора)
3 г кардамон (щипка)
1 ч.л. канела (на прах)

Пълнеж:

4 с.л. конфитюр (кайсиев)
125 г стафиди
50 г лешници (нарязани)
50 г орехи (нарязани)
100 г суров марципан

Глазура:

150 г пудра захар
3 с.л. плодов сок (лимонов)

preparation

Приготвяне

1

Тесто със суха мая

В купа пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете останалите продукти заедно с леко затопленото мляко и разбийте всичко с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Оставете тестото, покрито (с домакинска кърпа) да престои на топло място, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Нарежете марципана на малки парченца, смесете го с конфитюра в купа и разбийте с миксер до получаването на еднородна смес.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Оформете го правоъгълна кора с размери 40х30 см и намажете с пълнежа. Разпределете стафидите, лешници и орехи върху нея. Навийте тестото на руло откъм широката му страна и нарежете рулото на филийки с дебелина 2 см, наредете сладките върху хартия за печене и ги оставете на топло, докато увеличат обема си.

Печете 20 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете сладките с хартията върху метална решетка да се охладят.

3

Глазура

Смесете пудрата захар с лимоновия сок до образуването на хомогенна паста. С получената глазура декорирайте сладките.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: