Flag

Марципанови охлювчета с ядки

about 20 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
40
Сладки с дъх на канела и смесица от вкусове на орехи, левници, стафиди и марципан
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да сложите ядки по Ваш вкус.
Съвет за рецептата
Оставете глазурата да се втвърди добре.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто със суха мая за печене
150 млпрясно мляко
400 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
125 гкраве масло
1 бр.яйца
100 гмед (течен)
1 бр.лимон (настъргана кора)
3 гкардамон (щипка)
1 ч.л.канела (на прах)
Пълнеж
4 с.л.конфитюр (кайсиев)
125 гстафиди
50 глешници (нарязани)
50 горехи (нарязани)
100 гсуров марципан
Глазура
150 гпудра захар
3 с.л.плодов сок (лимонов)
1

Тесто със суха мая

В купа пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете останалите продукти заедно с леко затопленото мляко и разбийте всичко с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Оставете тестото, покрито (с домакинска кърпа) да престои на топло място, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Нарежете марципана на малки парченца, смесете го с конфитюра в купа и разбийте с миксер до получаването на еднородна смес.


Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Оформете го правоъгълна кора с размери 40х30 см и намажете с пълнежа. Разпределете стафидите, лешници и орехи върху нея. Навийте тестото на руло откъм широката му страна и нарежете рулото на филийки с дебелина 2 см, наредете сладките върху хартия за печене и ги оставете на топло, докато увеличат обема си.


Печете 20 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете сладките с хартията върху метална решетка да се охладят.

3

Глазура

Смесете пудрата захар с лимоновия сок до образуването на хомогенна паста. С получената глазура декорирайте сладките.

Съвет за рецептата

  • Може да сложите ядки по Ваш вкус.
  • Оставете глазурата да се втвърди добре.