“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Малките сладки прасенца

Чудна следобедна закуска от приказките

about 8 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Малките сладки прасенца

Тесто със суха мая за печене:

250 мл прясно мляко
75 г масло
400 г пшеничено брашно
50 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ч.л. сол

За намазване:

about 2 с.л. вода

preparation

Приготвяне

1

Тесто с мая

Пресейте брашното в купа, добавете към него царевичното нишесте и объркайте добре със сухата мая. Добавете останалите продукти и предварително разтопеното масло със затопленото прясно мляко. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто с мая. Отделете 1/8 от тестото и разточете на тънка кора с диаметър 23 см. От нея изрежете 16 кръгчета с диаметър 4 см. От останалото тесто оформете осем топки, еднакви по големина. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава и ги намажете с вода. Разрежете на две осем от кръгчетата и ги закрепете като „ушички" върху топчетата. Останалите кръгчета прикрепете като „нослета" на топчетата и изрежете „ноздри" с диаметър 5 мм. Изрязаните „ноздри" сложете за „очички" на прасенцата. Оставете прасенцата на топло място, докато видимо увеличат обема си. След това печете в средата на предварително загрята фурна около 20 мин на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

След изпичане извадете прасенцата с хартията върху метална решетка да се охладят.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация