“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Малинов чийзкейк „Фантазия“

Малинов чийзкейк Фантазия. Таня от кулинарния блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов сподели тази фантазия за вас.

12 порции (/дози)

Difficult 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Малинов чийзкейк „Фантазия“

За основа и плънка:

2 бр. пандишпаново руло (с плодов пълнеж и смената)

За крема:

200 г заквасена сметана
250 г маскарпоне
5 с.л. пудра захар
1 чаши малини ( чаена, замразени или пресни)
3 с.л. захар
6 г желатин Dr.Oetker (около половин пакчетче)
180 мл сладкарска сметана (млечна)
3 с.л. пудра захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

За желето:

2 чаши малини (чаени, замразени или пресни)
about 120 - 150 мл вода
about 5 - 6 с.л. захар
1 пак. желатин Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

За основа и пълнеж ще са ви необходими две големи, но не много дебели рула с плънка, които можете да приготвите сами или да закупите готови. Моите бяха пандишпанови с шоколадова глазура и пълнеж от портокали, лимони и сметана. Вкусът съвършено се връзваше с Малиновия чейзкейк.
 

2

Крем

За да приготвите крема, поставете малините в касерола и ги сверете със захарта за 5 минути, разбъркайте добре. Прецедете ги през сито или цедка и прибавете желатина, предварително приготвен по описанието на опаковката, разбъркайте. 

В голяма купа, разбийте с миксер заквасената сметана, маскарпонето, пудрата захар и бурбонската ванилова захар. Прибавете малиновото желе и разбъркайте енергично с кухненска тел.

В друга купа, разбийте сметаната с пудрата захар до меки върхове и я прибавете на няколко пъти към малиновия крем, като след всяко добавяне смесвайте добре със силиконова шпатула. 

3

Приготвяне

Нарежете рулото на еднакви филийки с дебелина 1 и ½ см.
Поставете ринг за торта с диаметър 21-22 см. директно върху чиния подходяща за сервиране. За да извадите чийзкейка безпроблемно и за да бъде равен отвън, поставете и ацетатно фолио по ринга.  На дъното подредете плътно филийките руло, като запълните и най-малката дупка с парчета от него. 

Напоете рулото, с помощта на четка с малко студена вода. Това ще направи блата ви по-сочен. Изсипете ⅓ от крема и наредете по средата в кръг изправени останалите филийки от рулото, като се стараете да не се допират до стените на ринга. Прибавете останалия крем (количеството трябва да е достатъчно да покрие рулото до върха му) и заравнете.

Приберете чийзкейка във фризера, само докато приготвите малиновото желе за заливката. 

4

Желе

Поставете малините в касерола заедно със захарта и ги сварете за 5 минути. Опитайте на сладост, ако ви се стори недостатъчна захарта, можете да добавите още малко, това зависи от сладостта на малините и от вашия вкус. Прецедете ги през сито или цедка и прибавете желатина, предварително приготвен по описанието на опаковката, разбъркайте. Внимавайте, сместа трябва да е леко охладена. В противен случай при високата температура желатинът ще се пресече и няма да желира. 

Оставете сместа леко да се охлади и извадете чийзкейка от фризера. Изсипете желето отгоре разпределете го равномерно и приберете отново във фризера за 10 минути. След тава преместете чийзкейка в хладилника и го оставете за 1 нощ.

5

Сервиране

На следващия ден, премахнете ринга и ацетатното фолио внимателно.
Декорирайте с малини или друго по ваш избор и сервирайте този ефектен и уникално вкусен чийзкейк!

Да ви е вкусно!