“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Лимонова торта с маково семе

Лимон и ванилия в невероятна симфония

12 парчета (/парченца)

Medium 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Лимонова торта с маково семе

За блатовете:

1 форма за торта
225 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л. сол
160 мл прясно мляко
60 мл лимонов сок
100 г краве масло
60 мл олио
180 г захар
3 бр. яйца
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
3 с.л. макови семена

За крема:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
130 г захар
1 л прясно мляко

За украса:

20 - 30 бр. боровинки или други плодове по избор (праскови, сливи, др.)

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Загрейте фурната до 180°C на горен и долен нагревател. Подгответе три форми за торта с ринг с диаметър 20 см или две форми за торта с диаметър 26 см и ги намажете с масло и поръсете леко с брашно.

2

Блатовете

Пресейте в купа брашното, бакпулвера, добавете и солта. Отделно смесете млякото с лимоновия сок и оставете настрана.
 
В дълбока купа разбийте маслото и захарта на пухкав крем с миксер. Постепенно добавете на тънка струйка и олиото. Когато се поеме от сместа, прибавете едно по едно и яйцата, като разбивате всяко по 1/2 мин.

Към сместа разбъркайте на две части брашното и млякото с лимоновия сок, като ги редувате.

Накрая добавете лимоновата кора и маковото семе, объркайте леко, колкото да се смесят с шпатула.

3

Разпределете сместа по равно в двете, съответно в три форми за печене.

Печете всеки от блатовете за около 35 мин, като проверите за готовност с дървено шишче. Не препичайте, защото блатовете ще станат сухи.

Извадете ги от фурната, оставете да престоят няколко минути във формите, след това извадете и охладете напълно върху решетка.

4

Крем

Пригответе крема по указанията на опаковката. Смесете съдържанието на пакетчето, захарта и млякото. Разбъркайте добре и сложете на котлона да заври. Варете 5 мин на средна температура, като разбърквате непрекъснато, за да не загори.

Охладете до стайна температура, като поставите фолио за свежо съхранение доректно върху повърхността на крема, за да не образува коричка. Разбърквайте от време на време, за да изстине по-бързо.

5

Сглобяване на тортата

Поставете първия блат в чиния за сервиране, а върху него - ринг за торта. Изсипете отгоре съвсем тънък слой крем. Подредете по ръба правилни резенчета плодове, добавете още плодове в средата, след което сипете още крем, за да ги покрие (разделете мислено крема на две или три части, в зависимост от броя на блатовете, които имате).

Повторете, като завършите с крем. Приберете тортата в хладилник за няколко часа. Преди да сервирате, украсете с целувки и още плодове.