за рецептата Козуначени кукли
600 г | брашно |
200 мл | прясно мляко |
1 пак. | суха мая Dr.Oetker |
1 ампула | есенция ванилия Dr.Oetker |
30 мл | уиски |
2 бр. | яйца |
1 бр. | жълтъци |
100 г | пудра захар |
2 с.л. | течен подсладител |
2 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
1 пак. | Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker |
1 пак. | Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker |
5 г | сол (щипка) |
70 г | краве масло |
1 бр. | яйца (за намазване за гланц) |
6 бр. | яйца боядисани с кралска боя Dr.Oetker |
20 - 30 мл | захарен сироп |
2 пак. | Захарни пеперуди Dr.Oetker |
Започваме като пресяваме брашното и и слагаме малко повече от половината в купата на миксера. Правим кладенче и прибавяме захарта, маята и леко затопленото мляко и подсладителя. Пускаме да се меси всичко и прибавяме и леко разбитите с вилица 2 яйца, жълтък и алкохола.
Добавяме след това постепенно от брашното, смесено със солта и ванилията и продължаваме да месим с приставка за тесто (може да го направите и на ръка). Накрая добавяме постепенно и от мекото масло, кората от цитрусите и ако е необходимо няколко капки олио по ръба на купата, за да се отлепи по добре от стените на съда. Готовото тесто изсипваме на плота и доомесваме с още малко брашно, докато спре да лепне.
Слагаме го в намазана с олио купа, покрито също с намазнено фолио и пъхаме във фурната на 50 градуса. Ще втаса за около половин час и ще удвои обема си.
След това разделяме тестото разделяме на 6 топки. Взимаме една и я разделяме на три, като разточваме на фитил с дължина около 40 см (може и по-къси)
Слагаме ги като за сплитане на традиционен козунак, като в общото им начало прикрепваме яйце и започваме да плетем фитилите надолу, като се стараем яйцето да е добре обхванато от тестото.
След като я сплетем, сбиваме я леко нагоре, за да може да стане по-плътна и я преместваме в тавата. Оставяме да втасат на 50 градуса, и печем на 180 за около 20 - 25 минути и мажем с размитото яйце, малко преди изваждането им от фурната.
След като изстинат, украсяваме със захарните пеперуди, които лепим с гъст захарен сироп, с който мажем хлебчетата.
След като изстинат, украсяваме със захарните пеперуди, които лепим с гъст захарен сироп, с който мажем хлебчетата Може да изрисувате лица на куклите с някоя от по-тъмните бои за яйца на Dr.Oetker, с помощта на четка за рисуване.
За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: