“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр от кайсии с шоколадови парченца и амарето

Конфитюр с много аромати и вкусове

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Конфитюр от кайсии с шоколадови парченца и амарето

Продукти:

975 г кайсии
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
25 мл ликъор (амарето)
25 г тъмен шоколад (начупен на дребно)

preparation

Приготвяне

1

Измийте кайсиите, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 975 г.

Сложете кайсиите в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Отстранете конфитюра от огъня и прибавете към него амарето и начупения шоколад. По желание можете да отстраните пяната. Разсипете конфитюра в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.