“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Kонфитюр на два слоя с ананас и ягоди

Смес от екзотични и традиционни вкусове

about 5 буркана ((200 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Kонфитюр на два слоя с ананас и ягоди

Продукти за ягодовия слой:

500 г ягоди
250 г захар
0,5 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker (1/2 пакетче, около 12 г)

Продукти за анансовия слой:

500 г ананаси
250 г захар
0,5 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker (1/2 пакетче, около 12 г)

preparation

Приготвяне

1

Ягодов слой

Почистете, измийте ягодите и претеглете 500 г. В подходящ съд за варене ги пасирайте. Към тях добавете 2 с.л. захар с половината от пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте много добре. Сложете сместа да заври като бъркате постоянно.След завиране добавете останалата захар и оставете да ври 3-5 мин. Напълнете бурканчетата до половината с готовия конфитюр. Оставете да се охлади за половин час.

2

Aнанасов слой

През това време почистете и нарежете ананаса на малки кубчета и претеглете 500 г. Пригответе ананасовия конфитюр по същия начин. Смесете 2 с.л. захар с осналото пакетче Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре. Сложете да заври и след това добавете останалата захар. След като кипне, оставете да ври около 3-5 мин.


С готовия ананасов конфитюр допълнете бурканчетата с ягодов конфитюр. Затворете бурканчетата добре. Съхранявайте на хладно и тъмно място.