Flag

Коледни веган сладки

40 кифлички (/сладки)
Леснa
60
Приготвят се много лесно, ухаят приказно и са чудесно допълнение за всяка празнична трапеза и домашна украса
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Можете да съхранявате бисквитките до 6 седмици в херметически затворена кутия.
Съвет за рецептата
За разнообразие може да замените част от фъстъците с други ядки като орехи, бадеми. Вместо чиста морска сол може да поръсите с чили люспи.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
300 гбрашно (пълнозърнесто)
180 гмасло (веган)
100 гпудра захар
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 с.л.вода (студена)
За украсата
100 гкувертюр (веган)
125 гпудра захар
1 с.л.сок (лимон)
30 гядки
30 гсушени плодове
1 пак.захарни перли Dr.Oetker
1 пак.захарни звезди Dr. Oetker
1 пак.Захарни пеперуди Dr.Oetker
1 пак.захарни конфети Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - захарни перли Dr.Oetker
Picture - захарни звезди Dr. Oetker
Picture - Захарни пеперуди Dr.Oetker
Picture - захарни конфети Dr.Oetker
1

За тестото

Добавете съставките за тестото в купа и го омесете до гладкост с помощта на куките за тесто на ръчния миксер. Увийте го в стреч фолио и го охладете за поне 40 минути.
 
Загрейте предварително фурната на горен и долен нагревател на 175°C. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност до прибл. дебелина от 0,3 см и го изрежете с формички за бисквитки в различни фигурки.

Поставете ги върху две тави, застлани с намазнена хартия, и с помощта на шиш направете дупка във всяка от бисквитките (с цел да ги закачите на елхата, ако желаете). Печете на средния рафт на фурната първо едната тава за около 15 минути и след това втората за същото време. Оставете сладките да изстинат.

2

За украсата

Нарежете кувертюра на ситно и го разтопете на водна баня. Смесете пудрата захар и лимоновия сок, за да образувате гъста глазура.

Нарежете на ситно ядките и сушените плодове. Украсете бисквитките с тях и с глазурата и кувертюра, като ги нанесете с помощта на пош. По желание поръсете сладките със захарните украси.
 

Съвет за рецептата

  • Можете да съхранявате бисквитките до 6 седмици в херметически затворена кутия.
  • За разнообразие може да замените част от фъстъците с други ядки като орехи, бадеми. Вместо чиста морска сол може да поръсите с чили люспи.