“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Коледни пастички

Невероятна комбинация от лешници, карамфил и цитрусови плодове

about 10 - 15 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Коледни пастички

Продукти:

300 г масло
300 г захар
0,5 ампула есенция ром Dr.Oetker
5 бр. яйца
400 г пшеничено брашно
2 с.л. бакпулвер Dr.Oetker (равни с.л)
5 ч.л. какао Dr.Oetker
2 ч.л. канела
0,5 ч.л. карамфил
200 г лешници (смлени)
100 г захаросaни кори от цитрусови плодове
200 г лешници (цели)

Допълнително:

250 г пудра захар
about 100 мл ром
about 200 г конфитюр (кайсиев)
about 100 г лешници (печени настъргани)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Разбийте маслото на крем с миксер и при непрекъснато бъркане постепенно добавете захарта и есенцията до получаването на хомогенна смес. Разбъркайте едно по едно яйцата, всяко по 30 сек. на висока степен, след това постепенно объркайте на ниска степен пресятото брашно с бакпулвера, какаото, подправките и смлените лешници, последни добавете захаросаните цитрусови плодове. Разстелете равномерно сместа в предварително намаслена тава с размери 40 x 30 cm, на дъното на която сте поставили алуминиево фолио и от него сте оформили по-висок борд на тавата (при нужда двойно фолио), за да поеме височината на блата. Разпределете целите лешници върху повърхността и ги притиснете леко. Печете около 30 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

Разбъркайте пудрата захар с рома до получаването на гъста глазура, разстелете я върху още горещия сладкиш и оставете да изстине.

Нарежете сладкиша на правоъгълничета, намажете страните им с кайсиев конфитюр и ги оваляйте в печените настъргани лешници.

При съхранение на студено, пастичките имат трайност до 2 седмици.

Dr.Oetker.Products.Used

click.on.product.for.details