“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

КОЛЕДНИ ЕЛХИЧКИ ЗА ВДЪХНОВЯВАНЕ НА ДЕЦАТА

Фини бисквити с конфитюр от френско грозде

30 сладки (/бисквитки)

Easy 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  КОЛЕДНИ ЕЛХИЧКИ ЗА ВДЪХНОВЯВАНЕ НА ДЕЦАТА

Тесто:

275 г пшеничено брашно
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
100 г пудра захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 щипка сол
3 бр. жълтъци
200 г краве масло (меко)
0,5 ч.л. индийско орехче (смлян)
0,5 ч.л. кардамон (смлян)
0,5 ч.л. смлян анасон
0,5 с.л. бахар (смлян)

Пълнеж:

200 г конфитюр (френско грозде)

Глазура:

2 ч.л. краве масло
150 г пудра захар
3 ч.л. вода (топла)
1 с.л. конфитюр (от френско грозде)

preparation

Приготвяне

1

Тестото

Смесете брашното и царевичното нишесте в купа. Добавете останалите съставки за тестото и разбийте с миксер (куки за тесто) първо на най-ниската, а след това на най-висока степен до получаване гладко тесто. Завийте тестото с готварско фолио и го оставете в хладилника поне за 1 час.

2

Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 200 °C на долен и горен нагревател или на 180 °C на вентилатор.

3

Разточете тестото на части с дебелина около 3 мм върху набрашнена работна повърхност. Изрежете елхи (6-7 см) с форма за бисквитки, поставете сладките върху хартията за печене в тавата и ги изпечете по средата на вече загрятата фурна за 7-8 мин.

Наредете елхичките върху кухненска скара с хартия за печене, за да не залепнат и да се охладят добре.

4

Пълнеж

Загрейте конфитюра в малка тенджера, докато разбърквате. Оставете леко да се охлади и намажете с лъжица една елхичка, след което слепете с втора елха и написнете леко с пръсти двете сладки една в друга, за да слепнат хубаво и пълнежът да се разнесе равномерно.

5

Глазура

Разтопете маслото и го смесете с пудрата захар и гореща вода до гъста смес. Поставете глазурата и конфитюра от френско грозде в отделни пошове или в отделни торбички (отрежете малък ъгъл). Шприцовайте от бялата глазура върху елхичките, а след това нанесете и конфитюра, оформяйки червени чертички, точици или други елементи по ваше желание.