Flag

Кифлички с шоколад

12 кифлички (/сладки)
Леснa
40
Толкова е лесно да подсладиш деня си с тези бързи кифлички с шоколадови капки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
75 млпрясно мляко
125 гкраве масло
400 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
80 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 щипкасол
1 бр.яйца
1 бр.белтъка
125 гизвара
150 гшоколадови капки
За намазване
1 бр.жълтъци
1 с.л.прясно мляко
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Загрейте леко млякото и разтопете маслото в него. Разбъркайте добре брашното с маята в купа. Добавете останалите съставки (с изключение на шоколадовите капки) в млечно-маслената смес и омесете всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, за да получите гладко тесто.

Омесете го за кратко с шоколадовите капки. Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло, докато видимо увеличи обема си. Постелете тавата с хартия за печене.

Разполовете тестото върху леко набрашнена повърхност на 2 кръгли плоски питки (Ø около 18 см). Нарежете всяка на 6 части. Поставете парчетата тесто върху тавата за печене и ги оставете отново да втасат на топло място за около 40 минути.

През това време загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с вентилатор. Смесете жълтъка с млякото и намажете с него кифличките.

Печете около 20 минути. Оставете ги леко да се охладят върху кухненска решетка и поднесете.