Всемогъщата сладкарска Феята от захарница Ванилия ще ви даде една чудесна идея как да оползотворите останалия козунак, кекс, сладкиш от изминалия празник.
за рецептата Кейк попс "Пиленца"
0,5 пак. | Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker |
250 мл | прясно мляко |
30 г | захар |
500 г | козунак (или кекс) |
100 г | желирани бонбонки (40 броя) |
400 г | бял шоколад |
200 г | кокосови стърготини |
3 капки | сладкарска боя (жълта) |
3 капки | Синя хранителна боя (течна) |
1 пак. | Захарни пеперуди Dr.Oetker |
1 пак. | захарни сърца Dr.Oetker |
1 ч.л. | какао премиум Dr.Oetker |
Застелете поднос или тортена чиния с хартия за печене. Пригответе пудинга с прясното мляко и захарта според указанията на опаковката, но с посочените в тази рецепта количества. Покрийте плътно повърхността на крема със свежо фолио, за да не се образува коричка.
В купа натрошете козунака/кекса на ситни трохи. Добавете 1 до 2 с.л. от пудинга. Разбъркайте с шпатула до пълното им смесване и месете за кратко до получаване на меко тесто. Оформете топчета с големина на орех. С част от тестотo моделирайте много дребни топчета за очички и ги оваляйте в какао.
Забодете всеки от желираните бонбони на пръчица за близалка или дървено шишче за барбекю и поставете в центъра на всяко от топчетата. Подредете ги в покрития с хартия за печене поднос и оставете в хладилника за час или във фризера за 30 минути.
Разделете кокосовите стърготини на две и поставете всяка част в найлонова торбичка. Към едната част добавете 1-2 капки жълта хранителна боя (можете да ги оставите и натурални) и размесете, докато стърготините се оцветят в жълто.
Към останалата част от стърготините сипете 1-2 капки от синята хранителна боя и отново размесете, докато стърготините се оцветят в синьо.
Разтопете шоколада на водна баня и потопете един по един охладените кейк попсове. Отцедете излишния шоколад и веднага поръсете с жълти или сини кокосови стърготини. Декорирайте с какаовите дребни топчета за очички, със захарни сърчица за крачета и човчица.
На момчетата (по избор) можете да добавите гребенче, като забодете наполовина захарни пеперуди отгоре на главичките, а на момичетата – панделки, като забодете пеперуди отстрани на главичките.
Забодете всеки от декорираните кейк попсове във висока чаша, пълна със захар и съхранявайте на хладно място.
Разберете повече за феята от захарницата Ванилия в нейната фейсбук страница и на сайта на издателство Рибка.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: