Flag

Кейк попс "Пиленца"

24 сладки (/бисквитки)
Леснa
30
Феята от захарница Ванилия ще ви даде една чудесна идея!
Всемогъщата сладкарска Феята от захарница Ванилия ще ви даде една чудесна идея как да оползотворите останалия козунак, кекс, сладкиш от изминалия празник.
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да приготвите целия пудинг, като отделите половината за кейк попс, а останалата част да похапнете, докато чакате да станат пиленцата. :) 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
0,5 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
250 млпрясно мляко
30 гзахар
500 гкозунак (или кекс)
100 гжелирани бонбонки (40 броя)
За декорация
400 гбял шоколад
200 гкокосови стърготини
3 капкисладкарска боя (жълта)
3 капкиСиня хранителна боя (течна)
1 пак.Захарни пеперуди Dr.Oetker
1 пак.захарни сърца Dr.Oetker
1 ч.л.какао премиум Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - Синя хранителна боя (течна)
Picture - Захарни пеперуди Dr.Oetker
Picture - захарни сърца Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
1

За тестото

Застелете поднос или тортена чиния с хартия за печене. Пригответе пудинга с прясното мляко и захарта според указанията на опаковката, но с посочените в тази рецепта количества. Покрийте плътно повърхността на крема със свежо фолио, за да не се образува коричка.

В купа натрошете козунака/кекса на ситни трохи. Добавете 1 до 2 с.л. от пудинга. Разбъркайте с шпатула до пълното им смесване и месете за кратко до получаване на меко тесто. Оформете топчета с големина на орех. С част от тестотo моделирайте много дребни топчета за очички и ги оваляйте в какао.

Забодете всеки от желираните бонбони на пръчица за близалка или дървено шишче за барбекю и поставете в центъра на всяко от топчетата. Подредете ги в покрития с хартия за печене поднос и оставете в хладилника за час или във фризера за 30 минути.

Разделете кокосовите стърготини на две и поставете всяка част в найлонова торбичка. Към едната част добавете 1-2 капки жълта хранителна боя (можете да ги оставите и натурални) и размесете, докато стърготините се оцветят в жълто.

Към останалата част от стърготините сипете 1-2 капки от синята хранителна боя и отново размесете, докато стърготините се оцветят в синьо.

2

За декорация

Разтопете шоколада на водна баня и потопете един по един охладените кейк попсове. Отцедете излишния шоколад и веднага поръсете с жълти или сини кокосови стърготини. Декорирайте с какаовите дребни топчета за очички, със захарни сърчица за крачета и човчица.

На момчетата (по избор) можете да добавите гребенче, като забодете наполовина захарни пеперуди отгоре на главичките, а на момичетата – панделки, като забодете пеперуди отстрани на главичките.

Забодете всеки от декорираните кейк попсове във висока чаша, пълна със захар и съхранявайте на хладно място. 


Разберете повече за феята от захарницата Ванилия в нейната фейсбук страница и на сайта на издателство Рибка.

Съвет за рецептата

  • Може да приготвите целия пудинг, като отделите половината за кейк попс, а останалата част да похапнете, докато чакате да станат пиленцата. :)