Flag

Карамелен крем с ябълки

about 4 порции (/дози)
Леснa
40
Карамелена идея с ябълки за всеки ден
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker (пудинг ванилия Гала с парченца бадеми)
40 гзахар
400 млпрясно мляко
1 бр.ябълки
about 10 гкраве масло
30 гслънчогледови семки (белени)
50 гзахар
5 с.л.сметана (сладкарска)
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker (пудинг ванилия Гала с парченца бадеми)
1

Приготвяне

Пригответе пудинга с млякото и 40 g захар според указанието на опаковката и го оставете да изстине, като още горещ го покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не се образува коричка.


Запечете до златисто слънчогледовите семки в тиган без мазнина и ги оставете да изстинат. След това обелете ябълката, нарежете я на филийки, отделете няколко за украса и запечете/запържете останалите в тигана с маслото до златисто. Разпределете ябълките в 4 десертни чаши и ги допълнете с изстиналия пудинг, който сте разбъркали до хомогенност с метална бъркалка.


Разтопете захарта до златист карамел и свалете тенджерата от огъня. Добавете сметаната и отново загрейте сместа, докато малко се сгъсти и се получи кремообразна карамелена маса. В нея разбъркайте слънчогледовите семки и останалите парчета ябълки и залейте десертите. Поднесете ги охладени.