Flag

Хрупкави сладки с крокант

about 15 - 20 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
80
Карамелен вкус с много масло - неустоими сладки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
300 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
75 гзахар
0,5 бр.портокали (настъргана кора от половин портокал)
200 гкраве масло
150 гсметана (заквасена)
Допълнително
2 с.л.прясно мляко
100 глешници (захаросани/карамелизирани натрошени лешници или лешников крокант)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Приготвяне

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто.


Върху набрашнена повърхност разточете кора с дебелина 0,5 см и изрежете сладки с малки кръгчета в средата на всяка от тях. Навлажнете ги с мляко, поръсете с натрошения крокант / ядки и ги подредете в застлана с хартия за печене тава. Печете на средното ниво в предварително загрята фурна на 180°C около 10 мин. След като изстинат може да ги нанижете на панделка и да ги ползвате за „ядлива" украса.