“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Хрупкави сладки с крокант

Карамелен вкус с много масло - неустоими сладки

about 15 - 20 сладки (/бисквитки)

80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Хрупкави сладки с крокант

Продукти:

300 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
75 г захар
0,5 бр. портокали (настъргана кора от половин портокал)
200 г масло
150 г сметана (заквасена)

Допълнително:

2 с.л. прясно мляко
100 г лешници (захаросани/карамелизирани натрошени лешници или лешников крокант)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто.

Върху набрашнена повърхност разточете кора с дебелина 0,5 см и изрежете сладки с малки кръгчета в средата на всяка от тях. Навлажнете ги с мляко, поръсете с натрошения крокант / ядки и ги подредете в застлана с хартия за печене тава. Печете на средното ниво в предварително загрята фурна на 180°C около 10 мин. След като изстинат може да ги нанижете на панделка и да ги ползвате за „ядлива" украса.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация